Strategia Mişcării Populare e copy/paste după cea a USL (pesurse.ro)

Multă vreme i-am suspectat pe cei de la PDL că lucrează pe bază de strategii profesioniste. În ultimul timp observ că doar răspund după posibilităţi (şi cam au) strategiilor elaborate în Kiseleff şi Aviatorilor. Care credeţi că e ultima găselniţă a PDL – căutarea de candidaţi independenţi care să fie sprijiniţi de Mişcarea Populară în zonele în care PDL sau partidele partenere nu au candidaţi capabili să câştige.

Strategia e cea aplicată de Uniunea Social Liberală la Bucureşti. Sorin Oprescu va candida independent, dar cu sprijinul USL. Surse din PDL şi UNPR au declarat pentru pesurse.ro că este deja în desfăşurare un întreg proces în ţară şi în Capitală pentru identificarea de personalităţi capabile să câştige o primărie sau un consiliu judeţean. Aici vorbim de profesori, doctori… în general persoane bine văzute în comunitate şi care nu sunt angajate politic.

Mişcarea Populară se vrea un fel de CDR. Din ea vor face parte partide de toate culorile şi tendinţele – PDL, UNPR, Partidul Popurului-Dan Diaconescu, o aripă din PNŢCD, PNGcd şi unul din partidele ecologiste).

E un prim semn că Puterea renunţă încet încet la strategia privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Şi-au dat seama că va fi vorba de un vot politic masiv şi că pot risca chiar pierderea unor primării sau CJ-uri – nimeni nu va fi capabil să îi înveţe pe alegători că trebuie votat într-un fel la CJ, la Parlament, la Primărie sau la CL… de obicei oamenii când vin la vot votează pe toate cele 6 buletine de vot la fel şi nu mai face diferenţe. Ori… cum PDL se află în pierdere masivă de imagine… o astfel de strategie e mortală pentru Putere.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: