Meleşcanu: La Prahova, am pornit, aşa cum se porneşte în marş, cu stângul (Agerpres)

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a afirmat, joi, la Ploieşti, că USL a pornit, în Prahova, cu stângul, ‘aşa cum se porneşte în marş’, şi că nu au existat ambiţii personale, ci doar legate de dorinţa de a veni cu cei mai buni candidaţi care să poată câştiga.

‘La Prahova, am pornit, aşa cum se porneşte în marş, cu stângul. Nu e o problemă, aşa trebuie pornit întotdeauna, dar sunt convins că avem capacitatea cu toţii şi responsabilitatea de a înţelege că există obiective mari pentru care trebuie să găsim soluţii pentru ca toată lumea să funcţioneze. Nu au existat niciodată niciun fel de ambiţii personale, a existat o singură ambiţie: să venim cu cei mai buni candidaţi, care să poată câştiga, a existat o ambiţie şi există în continuare să ne mobilizăm toţi oamenii, pentru că, până la urmă, cheia succesului nu este ca unul sau altul să fie candidat. Cheia succesului este ca toţi militanţii noştri să ştie că luptă împreună pentru realizarea unui obiectiv mare, dar şi pentru realizarea obiectivului ca fiecare din aceste formaţiuni politice să crească în ochii electoratului şi mai ales în votul lor’, a afirmat Meleşcanu.

Parlamentarul liberal a susţinut că USL trebuie să vină la guvernare pentru a putea pune în aplicare un program ‘pentru oameni’.

‘Singura noastră şansă de câştig, de a ieşi din această situaţie, este ca USL-ul să câştige alegerile viitoare, să vină la guvernare şi să poată, pentru prima oară în ultimii patru ani, să pună în aplicare un program pentru oameni. Sloganul ‘Să trăim bine’ trebuie să se transforme cu adevărat în sloganul ‘Să trăim cu toţii bine’. Ambiţia noastră este ca, folosind această alianţă, şi PNL şi PSD să-şi crească cu adevărat ponderea la nivelul populaţiei. Trebuie să folosim această putere pe care ne-o dă activitatea comună sau lucrul în echipă, pentru ca într-adevăr cele două partide să devină cele mai importante partide din România. Este o şansă pentru noi pe care nu dorim să o irosim’, a adăugat Meleşcanu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a fost nominalizat din partea PNL pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, obţinând în sondaje cu două procente mai mult decât actualul şef al administraţiei judeţene, social-democratul Mircea Cosma.

Totuşi, în urma negocierilor care au avut loc la centru în cadrul USL, liberalii au cedat social-democraţilor atât candidatura pentru funcţia de preşedinte al CJ, cât şi pe cea pentru primăria municipiului Ploieşti, astfel că în cursa electorală vor intra preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, şi senatorul Iulian Bădescu.

Teodor Meleşcanu a participat, joi, la Ploieşti, la lucrările Consiliului Judeţean al PSD Prahova.

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Meleşcanu: La Prahova, am pornit, aşa cum se porneşte în marş, cu stângul (Agerpres)”

 1. adrianstasek 23 septembrie 2011 la 12:03 PM #

  Nu mi se pare normal, ca un potential candidat, situat al II-lea in sondaje, sa fie trecut pe primul loc-si desemnat candidat in locul lui Melescanu. Astfel PNL Prahova, poate slabi in ochii electoratului prahovean. PNL trebuie, peste tot in tara, sa creasca! Inclusiv sub umbrela USL. Parerea mea onesta.

  Apreciază

  • Gondolin 23 septembrie 2011 la 2:56 PM #

   Aveti dreptate, principial vorbind.
   Presupun ca tranzactia cu PSD, prin care se facea abatere de la principiului candidaturii celui mai bine plasat atat in cazul Prahova (unde Melescanu a trebuit sa faca loc celui de al doilea plasat, un pesedist) cat si la Buzau (unde s-a petrecut invers si chiar mai grav, primul plasat in sondaje, care era si presedinte de CJ in functie, lasand loc celui de al doilea plasat, un penelist) are in vedere necesitatea (asa cum a fost ea constientizata la nivelul conducerii PNL) de a se intari pozitia partidului in zona de Sud a Moldovei, respectiv E Munteniei.
   Priviti amplasarea candidaturilor PNL si PSD ca un fel de imens joc de jah… sau mai bine zis de Go. Optiunile pentru 2012 s-au facut si cu gandul la alegerile din 2016 si chiar mai departe. Parerea mea.
   Pe de alta parte, dupa informatiile pe care le detin, Melescanu la Prahova a cazut mai degraba victima jocului de interese al lui Semcu, ce il folosea pe Mele ca moneda de schimb, sperand (si actionand in acest sens) sa primeasca nominalizarea USL pentru primaria Ploiesti si cedand presedentia CJ catre PSD. Dar nu a fost sa fie.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: