Agerpres – Alina Gorghiu: PNL vrea revizuirea Constituţiei, dar refuză să participe la ‘exerciţiile de demagogie’ ale PDL

Partidul Naţional Liberal (PNL) doreşte revizuirea Constituţiei dar refuză să participe la ‘exerciţiile de demagogie ale Partidului Democrat Liberal’ (PDL), a afirmat miercuri deputatul liberal Alina Gorghiu, membru al comisiei speciale pentru revizuirea Constituţiei.

‘PNL a anunţat public că refuză să participe la exerciţiile de demagogie ale PDL. Nu e un clişeu că în acest moment prioritatea guvernanţilor ar trebui să fie identificarea şi aplicarea soluţiilor de scoatere a ţării din criză. Chiar asta ar trebui să facă PDL! Ce face în schimb? Resuscitează la mai bine de un an de la înfiinţarea ei, o comisie de revizuire a Constituţiei, temă care se află doar pe agenda lor de partid, nici chip pe agenda publică’, a arătat Gorghiu într-o declaraţie de presă remisă miercuri AGERPRES.

Deputatul liberal a adăugat că PNL doreşte revizuirea Constituţiei, dar nu ‘în acest climat de instabilitate politică, socială şi instituţională’. ‘Orice proiect de revizuire trebuie discutat critic şi imparţial pentru a înlătura disfunctionalităţile sistemului constituţional românesc. Revizuirea Constituţiei este un subiect complex, delicat, care nu se poate aborda într-un context de tensiuni politice şi sociale, pentru că în acest context riscă să devină, dacă nu a devenit deja, ţinta unor prea facile manipulări politice. Cer PDL să renunţe la exerciţii inutile de imagine, ştiind deja care va fi rezultatul acestei comisii’, a menţionat Alina Gorghiu.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: