Trader necunoscut socheaza America: Goldman Sachs sunt adevărați stăpâni ai lumii. Urmează colapsul (Capital)

Un pseudo-trader a pus presa americană pe jar din cauza celor de la BBC care au realizat un interviu cu el și în care acesta a făcut o serie de declarații precum: „Atenție că urmează colapsul”, sau „Goldman Sachs stăpânește lumea”. Mai mult, Alessio Rastani a mai declarat că există oameni care abia așteptau să vină criza financiară ca să se îmbogățească de pe urma căderii piețelor financiare.  „De 3 ani am tot visat să vină o recesiune și o cădere a burselor ca să pot face bani”, a spus acesta.

Problema cu acest Alessio Rastani este că nu este un trader profesionist, iar într-un interviu pentru The Telegraph a recunoscut că nu-și dorește decât să câștige atenție. Tot Telegraph scrie că Alessio Rastani a fost în trecut un trader ocazional, iar cei de la BBC l-au sunat pentru o declarație doar pentru că este foarte dispus să vorbească pentru presă.

Piețe financiare ale lumii cad și cresc în funcție de zvonuri. Cuvinte prost interpretate, surse citate greșit sau minciuni de-a dreptul, fac actualul climat economic insuportabil. Cum predictibilitatea este instrumentul preferat de investitori, efectul este dezastruos.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: