Mediafax – Liderul deputatilor UDMR: Reorganizarea nu e o prioritate a UDMR în acest mandat

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat, luni, ca reorganizarea administrativ-teritoriala nu este o prioritate pentru UDMR în acest mandat, aratând ca Uniunea va respinge acest proiect daca va ajunge în Parlament.

„La sedinta coalitiei nu s-a discutat despre reorganizare. Prioritate pentru UDMR va fi dupa 2012. Daca se ajunge în plen , cred ca vom respinge reorganizarea. Nu este o prioritate pentru noi sa discutam în acest mandat. Nici în varianta 10-12 regiuni nu este o prioritate”, a afirmat Mate Andras Levente.

Conducerea PDL a fost mandatata sa continue discutiile cu UDMR în privinta reorganizarii administrativ-teritoriale pe o formula „suficient de flexibila”, a afirmat Sever Voinescu, aratând ca reorganizarea nu se poate face decât la sfârsit de mandat, adica înainte de alegeri. „Colegiul Director al PDL a mandatat conducerea partidului sa continue negocierile pentru reorganizarea administrativ-teritoriala pe o formula suficient de flexibila pentru a raspunde temerilor liderilor UDMR”, a afirmat purtatorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, comentând faptul ca UDMR sustine ca reorganizarea administrativa se poate face doar dupa 2012, ca, prin dialog, se poate gasi o formula de comprimis care sa faca Uniunea sa depaseasca aceasta idee.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: