MEDIAFAX – Liderii grupurilor senatoriale ale opozitiei spun cã puterea a pierdut majoritatea la Senat

Liderii grupurilor senatoriale ale opoziþiei au susþinut, luni, dupã ce moþiunea simplã „Cãldura care îngheaþã România: regimul Bãsescu-Boc”, respinsã, a întrunit totuºi un vot majoritar din partea parlamentarilor PSD ºi PNL, cã puterea a pierdut majoritatea în acestã Camerã legislativã.

Liderul grupului PNL, Puiu Haºotti, a subliniat cã, în urma votului secret, s-a dovedit cã opoziþia este majoritarã în Senat.

La rândul sãu, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, le-a spus colegilor senatori de la putere cã „este amar gustul pierderii”. „O sã vã obiºnuiþi cu el. O sã fie din ce în ce mai amar ºi din ce în ce mai des. (?) Semnalul acesta nu vã îngrijoreazã. E un semnal, totuºi”, a atenþionat social-democratul.

El i-a cerut ministrului Sulfina Barbu, sã renunþe la moºtenirea legislativã a fostului ministru al Muncii, Sebastian Lãzãroiu, „un ministru care trãia în lumea basmelor”. „Votul de astãzi, dacã nu poate fi altceva, e un semnal puternic cã nu aveþi dreptate, e un semnal pe care opoziþia l-a adresat celor care cu disperare se uitã astãzi la noi sã vadã dacã putem sã facem ceva pentru ei”, a afirmat Sârbu.

În replicã, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rãdulescu, a explicat cã deºi a fost un numãr mai mare din partea opoziþiei, moþiunea a cãzut, iar aceasta nu este o premierã. „Acest lucru a mai fost în Senat, unde echilibrul este foarte strâns ºi unde, prin lipsa a doi-trei membri ai coaliþiei majoritare, nu am reuºit nici noi sã trecem actele normative cu caracter organic ºi nici dumneavoastrã sã le respingeþi”, a menþionat senatorul PDL.

Acesta a spus cã semnificaþia corectã a acestui vot nu este cã Guvernul nu mai are susþinere. „Ca sã dãrâmaþi dumneavoastrã Guvernul, aþi avea nevoie în Camerele reunite de o majoritate clarã de jumãtate plus unu din numãrul total al parlamentarilor, ceea ce nici mãcar în Senat, unde echilibrul este aºa de fin, nu aþi reuºit”, a declarat democrat-liberalul.

Moþiunea pe tema eliminãrii subvenþiei pentru încãlzire, semnatã de 57 de senatori USL, nu a întrunit, luni, numãrul necesar de voturi pentru a fi consideratã ca fiind adoptatã, însã în favoarea actului s-au pronunþat 66 de senatori faþã de 69, cât ar fi fost nevoie.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: