Piedone: Portret al politicianului roman

piedoneAm primit din partea unui cititor (George Dobre) urmatorul material. Il postez deoarece mi se pare interesant. Nu toate elementele sunt verificate de catre mine personal, dar cele mai multe sunt cunoscute din media romaneasca.

Faptul ca o astfel de personalitate a fost (si poate mai este?) un pilon de baza al unei formatiuni poltice importante este definitoriu pentru ceea ce putem numi „old style” al clasei politce romanesti. Nu ca „The new style” ar fi mai bun. 🙂

• Puterea: Piedone dă 7,5 milioane de euro pe o piaţă de lux -9 august 2011Primarul Cristian Popescu-Piedone dă 7,5 milioane de euro pentru construirea unei pieţe agroalimentare de lux. La licitaţie s-a prezentat doar firma care a câştigat primul contract de reabilitare a sediului Primăriei Capitalei.
Noua piaţă va avea o suprafaţă construită de 11.000 de metri pătraţi, dispuşi la parter şi etaj. La licitaţia organizată de administraţia condusă de primarul Cristian Popescu-Piedone (PC) a participat o singură firmă. Potrivit specialiştilor în construcţii, suma ce va fi plătită de Primăria Sectorului 4 este de cel puţin două ori mai mare decât preţul pieţei. Inginerii constructori susţin că preţul de 681 de euro pe metru pătrat plătit de primăria lui Piedone este exact cel aferent construirii unei clădiri ANL. „La banii aceştia, noua construcţie ar trebui să fie o clădire de birouri ultramodernă, cu faţade de sticlă”, ne-a declarat unul dintre inginerii constructori.
Directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4, adica cel care va administra noua piata, este Ştefan Florescu, presedintele PC Sector 6.• Curierul National: In sectorul 6, Piedone s-a ocupat mai mult de tarabe decat de asfaltat strazi – 22 Mai 2004
Serialul “Eternul si fascinantul Bucuresti electoral” va prezinta azi sectorul 6 In cei aproape patru ani de mandat, principala preocupare a lui Piedone a fost asa-zisa curatenie in piete, lucru realizat prin dese controale spectaculoase (cu rasturnari de tarabe, marfa confiscata si data la saraci etc.), ce s-au putut vedea mai ales la televizor. Inspectorul sef Cristian Popescu, zis si Piedone, chiar si-a luat in serios porecla si si-a trecut-o in buletin. In afara de proiectul “Piete curate, fara mafie”, Piedone nu prea a excelat, insa, la alte capitole. Nu ca la capitolul piete ar fi reusit sa scape sectorul de mafie.
Strazile de la marginea sectorului scot la iveala o Capitala ce parca abia acum a iesit dintr-un bombardament. Strazi surpate, inundate si pline de gropi te fac sa crezi ca ai nimerit intr-un catun din varful muntelui. Chiar si Calea Plevnei, strada pe care se afla sediul Primariei sectorului 6, este presarata de gropi de toate marimile. A ramas de pomina o scena in care marele Piedone s-a vazut blocat in curtea primariei de un sant sapat de angajatii DISTRIGAZ, din cauza caruia nici o masina nu a mai putut sa intre sau sa iasa din curtea primariei. Cea mai dezastruoasa situatie am intalnit-o in cartierul Militari, pe Margelelor, unde strada era surpata, inundata si plina de noroaie. Patronul unui butic ne-a spus ca a facut o petitie la primarie, dar nu a primit nici un raspuns. El sustine ca strada figureaza in actele primariei ca fiind asfaltata.m La 200 de metri distanta de Stadionul Steaua, o statie de benzina este inconjurata de un adevarat lac. Carcotasii spun ca, daca te ambitionezi, poti sa te plimbi cu barca si sa dai la peste. Si in Drumul Taberei am intalnit aceleasi strazi.• Mai marii Capitalei si-au prezentat declaratiile de avere – Iunie 2003
Averile consilierilor municipali: case, masini, mobila, electrocasnice, arme Consilierii municipali ai Capitalei enumera – in declaratiile de avere completate conform Legii anticoruptie – bunurile pe care le au in proprietate si printre care se numara atat case, terenuri si masini, dar si utilaje, barci, mobila, aparate electrocasnice sau arme. Cristian Popescu (inspector la Primaria Sectorului 6) sustine – in declaratia de avere aparuta pe site-ul Primariei Capitalei – ca detine un apartament de 88 de metri patrati si o casa de 380 de metri patrati, patru masini (Mercedes, Renault, Nissan si Dacia), depozite de peste 10.000 de euro, dar si activitati care aduc venituri anuale de peste 10.000 de euro. La alte precizari, Popescu scrie: “la terenuri, detin 1.000 m3, in exra-viran”.

• Aqua Parcul lui Piedone, suspendat in instanta – 21 Iulie 2011
Tribunalul Bucuresti a admis, pe 15 iulie, cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu si a autorizatiei de construire emisa de Primaria Sectorului 4 pentru Aqua Parcul din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este proiectat sa fie construit pe o suprafata de cinci hectare, in Parcul Tineretului, fiind cel mai mare din tara, cu o investitie de 25 de milioane de euro.

• Evenimentul Zilei:Piedone nu putea lua permis la cinci categorii! – 18 Iunie 2008.

Proaspăt-alesul primar al sectorului 4, Cristian Popescu- Piedone, demonstrează tuturor că nu este un simplu cetăţean cu aspiraţii de gospodar-şef, ci un şofer cu capacităţi supranaturale. Aceasta ar fi o posibilă explicaţie pentru modul în care a devenit singurul bucureştean ce a reuşit performanţa să obţină, într-o singură zi, permis de conducere pentru nu mai puţin de cinci categorii de vehicule
Concret, potrivit celor înscrise pe permisul auto cu numărul 249237, emis de Serviciul Permise Auto Argeş, pe 22 octombrie 2007, pe numele lui Cristian Victor Piedone Popescu, acesta a obţinut permis de conducere pentru vehicule din categoria A, B, BE, C şi CE, în urma examenului susţinut la 19.10.2007.
Deşi legea permite oricărui român să atingă performanţele lui Piedone, poliţişti-examinatori şi instructori auto susţin, la unison, că acest lucru este, practic, imposibil. Cu toate acestea, edilul ales al sectorului 4 îi contrazice, e drept fără argumente solide, arătând că scandalul iscat pe marginea permisului său este doar rodul răutăţii „tonomatelor din presă“.
„A fost posibil doar datorită situaţiei de la Permise Argeş!“
„Dacă ar fi să ţinem cont de prevederile actualei legislaţii în materie de examinare auto, experienţa lui Cristian Popescu Piedone s-ar putea rezuma astfel: a intrat în sală pentru proba teoretică de vreo patru ori în aceeaşi zi. În intervalul dintre examenele teoretice a susţinut probele practice, schimbând, pe rând, motocicleta cu autoturismul, camionul şi camionul cu remorcă. Dacă nu a fost singurul candidat la examenul pentru permisul auto organizat în acea zi de Serviciul Permise Argeş, e greu de crezut că ar fi putut realiza toate acestea. Sunt instructor de zece ani, dar nu am mai văzut şi nu am mai auzit aşa ceva!“, spune Iulian Popescu, proprietarul unei şcoli de şoferi din Bucureşti.
Potrivit acestuia, în Capitală, un şofer poate susţine, într-o zi, examenul pentru maximum două categorii de autovehicule. „Spre exemplu, am avut elevi care au susţinut proba teoretică şi apoi proba practică fie pentru categoriile A şi B, fie pentru categoriile C şi CE. La sală, impedimentul nu sunt chestionarele, ci legea care condi- ţionează obţinerea permisului pentru categoria C de promovarea celui pentru B, şi aşa mai departe. Cel puţin în Capitală, proba teoretică pentru o categorie – cel mult două, după cum v-am spus – poate fi susţinută de dimineaţă şi apoi urmează probele practice. Din cauza numărului mare de candidaţi «alocaţi» unui poliţist examinator, nimeni nu se mai poate întoarce în sală să susţină proba teoretică la o altă categorie pentru că se termină ziua de examinare!“, explică instructorul.
Poziţia acestuia este susţinută şi de poliţişti-examinatori. „Nu poţi susţine proba teoretică pentru toate categoriile într-un singur examen pentru că nu te lasă legea. În rest este imposibil! Eu merg la examenul teoretic pentru B la 7.30 şi termin de examinat candidaţii la proba practică în jurul orei 16.00“, arată unul dintre examinatorii de la Serviciul Permise Bucureşti.
„Este posibil doar teoretic, pe hârtie, pentru că legea permite asta. Fizic însă, nimeni nu poate fi testat de poliţişti la toate categoriile într-o zi“, susţine, la rândul său, directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, chestorul Mihai Stancu. Referitor la situaţia lui Piedone, Stancu este de părere că „a fost posibil, cel mai probabil, doar datorită situaţiei existente la acel moment la Serviciul Permise Argeş“.
Piedone: „N-am dat în Bucureşti că mi-era ruşine“
Cristian Popescu Piedone contrazice autorităţile şi susţine că tot scandalul iscat pe marginea permisului lui e rodul unei răutăţi a „tonomatelor din presă“. Acceptă cu greu să explice cum de a putut, dintr-o singură lovitură, precum croitoraşul cel viteaz, să împuşte toate categoriile de permis auto: „Am dat examenul aşteptând minutele necesare, stând frumos, ca toată lumea, la rând, de la opt dimineaţa până la trei…“.
Întrebarea firească vine natural: ce-i trebuiau toate categoriile, vrea să conducă TIR-ul? „Nu e pentru TIR, vedeţi, sunteţi în eroare! E pentru remorcă. Vreau să-mi iau rulotă, dom’le!“. El insistă apoi asupra faptului că a fost acolo, că s-a lăsat examinat şi că prietenul la care şi-a făcut mutaţia e real şi nu poate fi intimidat de nimeni. „N-am dat în Bucureşti ştii de ce? Mi-a fost ruşine ca la 45 de ani să dau aici examen, cu toţi copiii ăştia care mă cunosc şi ar fi râs de mine. Aşa, acolo nu mă cunoştea nimeni. Aici nu puteam să dau examen cu stresul ăsta pe cap, cu telefoane sunând tot timpul…“.
Piedone lucra în perioada respectivă la Asociaţia pentru Protecţia Cetăţeanului, organizaţie constituită de el însuşi. Şi atunci, ca şi acum, Piedone avea maşină la scară: „Am avut toată viaţa şofer şi am şi acum. Nu conduc. Dar mi-e drag şi mie ca duminica să ies cu copiii şi soţia undeva, să am şi eu intimitate“. Oricum, una peste alta, „e o pură coincidenţă că am dat examenul acolo, şi sunt răutăţi vădite la adresa mea. Nu am dat şpăguţă!“, asigură Piedone.
Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4: “N-am dat în Bucureşti ştii de ce? Mi-a fost ruşine ca la 45 de ani să dau aici examen, cu toţi copiii ăştia care mă cunosc şi ar fi râs de mine.”

• HotNews.ro: Cristian Popescu Piedone a ramas fara permis de conducere 25 mai 2009

Cristian Popescu Piedone a ramas fara permis de conducere, dupa ce prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a semnat, luni, ordinul de suspendare a permisului de conducere al primarului sectorului 4.
Piedone si-a luat viza de flotant in comuna argeseana Priboieni, dupa care a dat examenul de sofer in judetul Arges, reusind sa sustina toate cele cinci categorii auto intr-o singura zi.
Cristian Popescu a declarat ca nu a fost anuntat oficial despre aceasta decizie dar, cand acest lucru se va intampla, se va consulta cu avocatul lui.
“O primarie nu se conduce cu un permis auto”, a afirmat el.
Intrebat cum de a reusit aceasta performanta, Cristian Popescu a replicat ca in Romania “exista sute de mii de cetateni care isi iau permisul intr-o singura zi”.
El a precizat ca nu vrea “sa dezvolte subiectul” si ca va oferi detalii suplimentare dupa ce va discuta cu avocatul.
“Tot ce pot sa va spun este ca nu am incalcat nicio lege in vigoare”, a incheiat el.
Piedone nu a respectat procedurile in obtinerea vizei de flotant
Prefectura va trimite, in cursul zilei de luni, la Judecatoria Pitesti, ordinul prin care se cere suspendarea permisului de conducere al lui Popescu Cristian Victor Piedone, invocand nerespectarea procedurilor in obtinerea vizei de flotant de catre acesta, in comuna argeseana Priboieni, potrivit Mediafax.
“Din cercetarile noastre rezulta ca Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obtinut viza de flotant in data de 27 septembrie 2007, figurand ca ar fi stat la cetateanul Constantin Grigoroiu, dar din informatiile noastre lucrul acesta nu s-a intamplat, iar la putin timp dupa obtinerea vizei, in data de 19 octombrie 2007, a sustinut examen pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat. Astazi (n.r. – luni) am semnat alte opt ordine de suspendare, astfel incat, in acest moment, exista 329 de permise suspendate, iar la Politia Arges au fost depuse 57 de carnete de conducere pe care noi le suspectam ca ar fi fost obtinute in mod fraudulos”, a declarat prefectul Marcel Proca.
Acesta a precizat ca, in cursul zilei de luni, Prefectura va trimite instiintarea catre primarul sectorului 4 potrivit careia acesta trebuie sa depuna permisul de conducere in termen de cinci zile de la data primirii documentului respectiv

• Adevarul: E oficial: Piedone are permis auto illegal – 26 mai 2009
Prefectul judeţului Argeş îl somează pe Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, să predea actul obţinut fraudulos.Piedone trebuie să-şi predea permisul de conducere în cel mult cinci zile, ca urmare a unui ordin de suspendare semnat ieri de prefectul de Argeş, Marcel Proca.
Prefectul de Argeş a trimis ieri la Judecătoria Piteşti ordinul prin care cere suspendarea permisului de conducere al lui Piedone, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant de către acesta, în comuna argeşeană Priboieni.
„Din cercetările noastre rezultă că Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obţinut viza de flotant la data de 27 septembrie 2007, figurând că ar fi stat la cetăţeanul Constantin Grigoroiu, dar, din informaţiile noastre, lucrul acesta nu s-a întâmplat, iar la puţin timp după obţinerea vizei, la data de 19 octombrie 2007, a susţinut examen pentru obţinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat“ a precizat prefectul Marcel Proca.
În replică, edilul sectorului 4 a declarat că nu a primit încă o înştiinţare oficială, astfel încât nu a decis ce va face în continuare.De altfel, la izbucnirea scandalului privind obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere în Argeş, Piedone a susţinut că el a urmat căile legale pentru a intra în posesia carnetului auto.
Permis la cinci categorii într-o singură zi
Cristian Popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profe¬sionist. El a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE.
De altfel, patronul şcolii de şoferi unde Piedone susţine că ar fi urmat cursurile de conducere, Constantin Tincă, – arestat în dosarul permiselor obţinute fraudulos – a povestit procurorilor că în octombrie 2007, într-o dimineaţă, a venit la el la şcoală omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu, pe care îl cunoştea mai demult, împreună cu Piedone, şi l-ar fi rugat să-i dea o fişă de şcolarizare pentru prietenul său.
Tincă a mai declarat anchetatorilor că a eliberat în doar câteva minute dosarul de absolvire a şcolii de şoferi pe numele lui Piedone, în care a notat că acesta a efectuat 30 de ore de teorie şi traseu. În schimbul acestui „serviciu“, Tincă nu ar fi primit niciun ban. „Lasă că ne înţelegem noi!” i-ar fi transmis Grigoroiu patronului şcolii de şoferi.
Judecătorii vor decide dacă îi anulează permisul auto primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după ce prefectul de Argeş a hotărât suspendarea documentului întrucât ar fi fost obţinut illegal

• Cotidianul: Piedone super-şofer: cinci permise cu domiciliu fictiv – 15 Iun 2008
Cristian Popescu Piedone a dat examen auto la Piteşti pentru cinci categorii, după ce şi-a făcut mutaţie în Argeş. Proprietarul respectivei case spune că nu-l cunoaşte pe Piedone şi că nu l-a luat în spaţiu
Cristian Piedone Popescu, candidatul PC la postul de primar al sectorului 4, şi-a făcut mutaţie pentru o lună, în comuna Priboieni, judeţul Argeş, pentru a putea susţine la Piteşti examenele pentru cinci categorii de permise auto. Cristian Piedone Popescu a declarat presei că şi-a făcut viză de flotant la un prieten din Argeş, din cauza stresului, pentru că în Bucureşti este o persoană cunoscută. El susţine că a stat la acesta liniştit şi că are martori că ar fi susţinut examenul la cele cinci categorii. Proprietarul casei din Priboieni, de la nr. 81, este Ion Frunzescu, 61 de ani, un fost bucureştean din sectorul 2 care, după ce a primit o moştenire, s-a retras la ţară. Întrebat dacă îl cunoaşte personal pe Piedone şi dacă l-a luat în spaţiu, Ion Frunzescu ne-a declarat: „Îl ştiu de la televizor, dar nu-l cunosc personal. Nu am semnat nici un act prin care să-l iau în spaţiu pe Piedone. Cred că e o şmecherie, aşa cum se fac şmecherii în toată ţara“.
Piedone a reuşit, pe 19 octombrie 2007, să susţină concomitent cinci examene pentru obţinerea permiselor de conducere categoriile A, B, BE, C şi CE. Astfel, candidatul PC la postul de primar al sectorului 4 poate conduce acum motocicletă cu sau fără ataş, un autovehicul cu sau fără remorcă şi chiar un camion cu remorcă mai mare de 750 kg. Piedone e bucureştean get-beget, dar a obţinut această performanţă la Piteşti, fiind unul dintre suspecţii poliţiei argeşene cărora cei 23 de angajaţi ai Serviciului de permise auto Piteşti le-ar fi intermediat permise de conducere contra a câteva mii de euro.
Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că printre persoanele care şi-au luat permise de conducere în mod fraudulos la Piteşti se află şi Piedone, care şi-a făcut mutaţie în Argeş pentru o lună în acest scop.
Alte trei persoane din Piteşti au fost reţinute ieri de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind suspectate că fac parte din acelaşi grup de la Serviciul Public de Permise Auto Argeş, care ajuta diferite persoane să obţină fraudulos permise. Sumele obţinute de ei variau între 700 şi 4.500 de euro.
Potrivit DGA, tot ieri au mai fost percheziţionate două puncte de lucru ale unei şcoli de şoferi din Piteşti, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a 18 dintre cele 20 de persoane reţinute vineri.

• Argesmedia: Cristian Popescu Piedone a renunţat la procesul intentat Prefecturii Arges : 22 Decembrie 2009
Cristian Popescu Piedone a devenit în 2007 cetăţean cu acte în regulă al comunei argeșene Priboieni. În data de 27 septembrie a obţinut viza de flotant la domiciliul unui om de afaceri din localitate, Constantin Grigoroiu. Politicianul, care se pregătea să candideze la fotoliul de primar al Sectorului 4 București, nu a dormit nici măcar o noapte la noua lui adresă. În 19 octombrie, el a susţinut și promovat examenul pentru obţinerea permisului de conducere pentru toate categoriile. Întrebat cum a reușit performanţa ca în mai puţin de o lună să-și schimbe domiciliul și să obţină și permisul de conducere la noua adresă, Cristian Popescu Piedone a încercat să se justifice că o primărie nu se conduce cu un permis auto și că, în România ”există sute de mii de oameni care își iau permisul într-o singură zi”. De asemenea, edilul a mai spus că, prin ceea ce a făcut, nu a încălcat nicio lege în vigoare.

• Libertatea: Grea mai este limba română! Piedone: “Făceţi-ne mândrii!”

Copii, nu faceţi ca el! Acesta ar fi mesajul pe care ar trebui să-l dea părinţii micuţilor lor de la Şcoala nr. 99 din Capitală, referindu- se la primarul Piedone. De ce? Pentru că edilul de la sectorul 4 vrea să le dea bobocilor diplome cu greşeli gramaticale.

• Adevarul: Piedone, ilegal în Cadillac 19 iunie 2008

Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit să spargă toate barierele birocraţiei şi chiar ale legii. În numai o lună a devenit cetăţean al
Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit să spargă toate barierele birocraţiei şi chiar ale legii.
În numai o lună a devenit cetăţean al judeţului Argeş, a luat examenul de conducere la cinci categorii deodată şi a înmatriculat o maşină în Bucureşti, având buletin de Priboieni.
Pe 4 octombrie 2007, Piedone a reuşit să-şi înmatriculeze în Capitală un Cadillac de Ville, maşină clasică americană, deşi la acea dată în cartea de identitate apărea ca având domiciliul în comuna Priboieni, judeţul Argeş.
El îşi făcuse mutaţia pe 25 septembrie 2007 pentru a putea da examenul de conducere în cuibul poliţiştilor şpăgari din Piteşti. Piedone a redevenit bucureştean pe 24 octombrie 2007, la două zile după ce i-a fost emis permisul de conducere.

Calendarul lui Piedone
25 sep. 2007: se mută, în acte, la Priboieni-Argeş
4 oct. 2007: îşi înmatriculează un Cadillac în Bucureşti
22 oct. 2007: obţine permisul în Argeş
24 oct. 2007: revine cu domiciliul în Capitală

Cristian Popescu a înscris maşina în Bucureşti când avea buletin de Priboieni
Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit o performanţă care depăşeşte graniţele legii.
Aventura lui Cristian Popescu Piedone în Argeş a început pe 24 septembrie 2007. La acea dată, Constantin Grigoroiu l-a luat în spaţiul său de locuit din comuna Priboieni, nr. 81, judeţul Argeş, pe Cristian Popescu Piedone. În aceeaşi zi, Primăria Priboieni i-a emis acestuia o adeverinţă necesară la Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei pentru eliberarea buletinului.
Înmatriculare de poveste
Pe 3 octombrie însă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti a primit o solicitare de înmatriculare a unui Cadillac de Ville pe numele aceluiaşi Cristian Popescu Piedone.
Pe 4 octombrie, maşina era înscrisă cu numărul B-74-JFK, fiind emis şi noul certificat de înmatriculare. Conform legilor în vigoare, o persoană nu are cum să înscrie o maşină în circulaţie într-o localitate dacă adresa din buletin nu este din acelaşi judeţ.
Nu se ştie exact cum, dar Piedone a reuşit acest lucru deşi nu îndeplinea condiţiile legale.
Maşină de epocă
Achiziţia lui Cristian Popescu Piedone este o maşină clasică americană, fabricată în 1974. În momentul în care a cumpărat-o, Piedone a declarat că maşina l-a costat doar 1.200 de euro, apoi a recondiţionat-o, valoarea Cadillacului fiind acum de aproximativ 40.000 de euro.
Pentru a scăpa de taxe, maşina a fost înscrisă şi în Clubul Automobilelor de Epocă. Modelul Cadillac de Ville, fabricat în 1974, are aproape 7 metri lungime şi un motor în V de 8.000 de centimetri cubi.
Piedone : “Pure speculaţii”
Primarul Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, ne-a declarat ieri că acuzaţiile conform cărora ar fi deţinut două buletine (astfel încât atunci când avea domiciliul în Priboieni şi-a înmatriculat maşina în Bucureşti) sunt “pure speculaţii”.
“E uşor să acuzi. Nu am încălcat nicio lege şi am dovezi în acest sens pe care le voi prezenta într-o conferinţă de presă. Deocamdată, lăsaţi-mă să-mi preiau mandatul de primar”, ne-a spus Piedone.
El a evitat să spună dacă a deţinut sau nu două cărţi de identitate. El consideră că ultimele evenimente în care a fost stipulat numele său sunt încercări de hărţuială ale adversarilor săi politici.
În ceea ce priveşte obţinerea permisului de şofer la toate categoriile în doar câteva ore în Argeş, Piedone nu are prea multe comentarii. Susţine doar că a dat examenul conform legii, nicidecum pe pile sau şpăgi.
“Ne vedem la tribunal!”
În încercarea de a lua un punct de vedere de la proaspătul primar al sectorului 4, reporterii ziarului “Adevărul” a mers la domiciliul lui Piedone din Capitală. Edilul nu era acasă. Soţia şi soacra lui Piedone au refuzat să facă vreun comentariu.
La aflarea veştii că reporterii “Adevărul” au mers acasă la el, Piedone ne-a contactat telefonic, susţinând că îi agresăm familia. “Vă dau în judecată! Ne vedem la tribunal. Aţi intrat ilegal în curtea mea!”, a susţinut Cristian Popescu. Precizăm că reporterii “Adevărul” au intrat în curtea lui Piedone la invitaţia soacrei sale.
Cronologia şmecheriilor
25.09.2007 – Piedone îşi face mutaţia pe buletin în comuna Priboieni, judeţul Argeş.
4.10.2007 – Îşi înmatriculează în Bucureşti un autoturism Cadillac de Ville.
19.10.2007 – Piedone trece cu brio examenul auto pentru categoriile A, B, BE, C şi CE.
22.10.2007 – Primeşte carnetul de conducere de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Argeş.
25.10.2007 – Piedone redevine bucureştean în acte.

• Comentarii la http://www.ridicariauto.ro/primari/cristian-popescu-piedone/
Tomy 28 oct 2010:
Conduc de 45 de ani, mai mult in strainatate, fara nici o sanctiune rutiera.
Predau cursuri la Universitatea Titu Maiorescu. Parchez, de ani de zile, in fata cladiri universitatii, in rand cu alte zeci de masini, la bordura, in frunza de brad, pe Calea Vacarasti nr.187, sector 4, fara a impiedica sub nici o forma traficul de pe artera respectiva.
Azi, 28 octombrie 2010, am participat, impreuna cu domnul primar Cristian Popescu Piedone, la aniversarea a 20 de ani de la infiintarea universitatii.
In jurul orelor 11:00 – 12:00, 5-6 automacarale ale firmei SC AUTOSAL SRL din Bd.Metalurgiei nr 69-71(de fapt str. Jiului !?) au ridicat, intrecandu-se una pe alta, masinile parcate in fata universitatii, inclusiv autoturismul meu personal.
M-a frapat bucuria si repeziciunea cu care angajatii firmai, supravegheati de un politist comunitar, incarcau masinile “stationate neregulamentar” pe automacarale, garba cu care le depuneau la firma si viteza cu care se intorceau pentru a ridica altele.
Un sofer mi-a explicat ca, in aceeasi zi sau cu o zi inainte, se plantase un indicator care limita zona de parcare, iar masinile noastre depasisera cu 2-3 m spatiul respectiv.
La sediul firmai mi s-a inmanat o Comunicare (?) , am platit 496 roni, mi-am recupera masina si urmeaza sa ma prezint la Brigada rutiera pentru a plati o amenda si a primi punctele de penalizare.
Nu pot califica jaful pus la cale de firma AUTOSAL decat drept BANDITISM. Rezulta din locul ales pentru ridicare a masinilor, aproape de firma si pe un traseu neaglomerat, ora atacului, la care proprietarii masinilor, evident, profesori sau studenti, se aflau la cursuri si atitudinea de triumf manifestata de politist si in special de manipulantii, constirnti ca aduc un castig enorm firmei (inteleg, nou infiintata), in ziua respectiva.
Consider ca Politia rutiera ar trebui sa vina in sprijinul cetateanului, sa-l previna si in niciun caz sa incurajeze asemena talharii.

Todi: 31 ian 2011

Hai sa ne unim ca acest primar corupt care si-a facut afacere de un milion de euro pe an din ridicari auto sa nu mai fie reales primar murdar incompetentsi prost pe deasupra

• Replicaonline.ro: Primarii de sector, întreţinuţi de neveste. Vezi din ce câştigă soţiile
Piedone, din întreţinut a ajuns să întreţină
Dacă până în 2010, şi soţia primarului Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, câştiga de două ori mai mult decât edilul local, anul trecut cei doi au făcut rocada. Astfel, Piedone a declarat un venit anual de 46.006 lei, la care se adaugă un profit de aproximativ 6.000 de lei din funcţia de administrator al societăţii Lolo Trading International SRL. În dreptul soţiei sale, primarul Sectorului 4 nu a mai punctat anul trecut niciun fel de venit. Familia lui Piedone nu are datorii, iar la bancă a pus deoparte în jur de 76.000 de euro.
Colecţionează maşini de epocă
În ciuda scandalurilor legate de modul în care şi-a obţinut permisul de conducere, conform declaraţiei de avere, semnată pe 14 iunie 2011, Piedone deţine şi cinci autoturisme de colecţie: trei autoturisme Cadillac şi un Mercedes, la care se adaugă un Oldsmobile fabricat în 1959. Colecţia de maşini este completată cu una de bijuterii de familie în valoare de aproximativ 20.000 euro, una de obiecte vechi şi timbre de aproximativ 15.000 euro şi ceasuri de buzunar evaluate la 5.000 de euro. La finele anului trecut, Piedone mai avea doar două din cele trei terenuri deţinute anterior la Bragadiru, în suprafaţă de circa 1.500 mp, ambele achiziţionate în timpul ultimului mandat în anii 2008 şi 2009. La acestea se adaugă o casă de locuit în Bucureşti, plus un apartament într-o casă moştenită de la părinţi, tot în Bucureşti.

• Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Piedone realizeaza venituri de la SC Lolo Trading International SRL , in calitate de ADMINISTRATOR. Dcca are calitatea de administrator la societatea mai sus amintita inseamna ca ESTE INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 4. In declaratia de interese aceasta firma nu este declarata.
• Veniturile sale sunt foarte mici in raport cu averea pe care o detine. Piedone se afla cam in aceeasi situatie inca din 2003.
Din declaratia de avere reiese ca detine mai multe autoturisme de colectie, unele dintre acestea fiind evaluate la peste 40.000 de euro, asa cum de fapt afirma chiar Piedone. Mai ult, la un calcul simplu, numai impozitul la fiecare dintre aceste masini depaseste 10.000 de lei noi, avand in vedere capacitatea cilindrica a masinilor. Dar pentru a nu plati impozitele, este inscris ca membrui activ al Clubului Vehicolelor de Epoca

Ilegalitati
• Obtinerea permisului auto
• Inmatricularea masinii
Altele
• Are problem mari cu limba romana, fapt dovedit de cele scrise in declaratiile de avere dar si alte documente
• Din CV –reiese ca stie engleza la nivel mediu, dar a facut cursuri la Munchen in Germania. In ce limba o fi facut scoala acolo? Stie si germana? La acelasi nivel cu limba engleza? Sau cu limba romana?
Este cel care sta in spatele lui Stefan Florescu, cel care se viseaza Primar la sectorul 6. Acesta din urma tipa peste tot in sectorul 6 in legatura cu “ridicarile ilegale “ de masini din sector, dar uita ca face parte din administratia sectorului 4, care face acelasi lucru in sectorul 4.
Mai mult afacerile dintre Florescu sin Piedone sunt de notorietate, mai ales in ceea ce priveste zona pietelor din sectorul 6. Aceeasi reteta (spatii renovate si apoi date firmelor lui Florescu spre a fi subinchiriate la preturi de 10 ori mai mari) se aplica si in sectorul 4, acolo unde Florescu este Director la piete

Etichete:, , ,

3 comentarii pe “Piedone: Portret al politicianului roman”

 1. PAUL 9 noiembrie 2011 la 8:53 AM #

  AM VAZUT SI AM AUZIT MULTE DESPRE FLORESCU PROTEJATUL LUI PIEDONE CARE ESTE UN SPAGAR NOTORIU SI CARE CU SPRIJINUL UNUI SEF DE PIATA PROGRESU ..DUMBRAVA MARIAN II RUPE PE COMERCIANTI SI FOLOSESTE BANI LA CAMPANIA DIN SECTORUL 6(SPUNE SUS SI TARE CA ESTE SPRIJINIT SI DE PNL)

  Apreciază

 2. Radu Zlati 2 noiembrie 2015 la 1:45 PM #

  Reblogged this on Radu Zlati – deputat de Gherla and commented:

  Am republicat articolul. NU de altceva, dar a re-devenit de actualitate. Dacă a încetat vreodată să fie actual, pentru ceea ce numim ”clasa politică românească”

  Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Piedone: Portret al politicianului roman | Radu Zlati - deputat de Gherla - 2 noiembrie 2015

  […] Am republicat articolul. NU de altceva, dar a re-devenit de actualitate. Dacă a încetat vreodată să fie actual, pentru ceea ce numim ”clasa politică românească” PIEDONE: PORTRET AL POLITICIANULUI ROMAN […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: