Hotnews – SURSE: UDMR pune conditii PDL: Votati modificarile la legea ANI altfel nu votam proiectele de legi referitoare la justitie

UDMR a conditionat, astazi, in sedinta coalitiei, reluarea votului la proiectul de lege privind numirile la Inalta Curte si trecerea proiectului de lege privind confiscarea extinsa de acceptarea modificarilor la legea Agentiei Nationale de Integritate, care limiteaza drastic puterile institutiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. PDL le-ar fi promis, verbal, partenerilor de coalitiei ca vor vota, in Senat, modificarile la legea ANI. Printre propunerile deputatului UDMR, Marton Arpad, se numara si eliminarea declaratiilor de avere pentru candidati, eliminarea posibilitatii ANI de a cere informatii de la institutiile statului pentru verificarea averilor si eliminarea obligatiei de a afisa declaratiile de avere pe site-ul institutiei.

Sursele Hotnews.ro sustin ca parlamentarii UDMR ii suspecteaza pe democrat liberali ca folosesc Agentia de Integritate ca instrument de presiune asupra acestora pentru a ceda in proiectul legii electorale si reorganizarea administrativ teritoriala. Aceleasi surse sustin ca parlamnetarii UDMR, care sunt si lideri in teritoriu, au fost verificati de ANI.

Liderul UDMR de la Senat, Fekete-Szabó András-Levente, a negat informatia. Fekete a declarat pentru Hotnews.ro ca nu s-a discutat acest subiect in prezenta sa.

Senatul, in calitate de camera decizionala, a respins, saptamana trecuta, in sedinta de plen de miercuri, proiectul de lege initiat de Guvern privind impunerea de criterii mai stricte de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) – locul unde se judeca, printre altele, si marile dosare de coruptie.

Senatorii au respins si proiectul de lege, in forma inaintata de Guvern, cu 48 de voturi pentru, 51 de voturi impotriva si o abtinere. Vezi aici detalii privind structura votului.

Conducerea PDL a cerut grupul parlamentar de la Senat sa initieze demersurile pentru reluarea votului pe proiectele privind justitia. PDL a propus reluarea votului  pe proiectul de lege care prevedea criterii mai stricte pentru promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: