Agerpres – Gabriel Oprea (UNPR): Avem în vedere constituirea unei platforme civice

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) are în vedere construirea unei platforme civice din care să facă parte organizaţii ale societăţii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi patronale şi, eventual, chiar formaţiuni politice, a declarat, marţi, la finalul BPPN, preşedintele partidului Gabriel Oprea.

”Vrem să le dăm celor care se regăsesc în valorile stângii responsabile ocazia de a-şi face auzită vocea, de a participa la formularea proiectelor legislative şi de a propune soluţii la problemele României. Vă pot spune că discuţiile au început deja şi sperăm ca în viitorul apropiat să se contureze o formă clară a acestei platforme şi să se concretizeze din punct de vedere organizaţional. Sunt convins că şi partenerii noştri din coaliţie, chiar dacă au o altă orientare ideologică, vor saluta un astfel de demers. Dialogul acesta dintre stânga şi dreapta, atâta vreme cât este purtat pe coordonatele interesului naţional, este mai mult decât necesar pentru România”, a adăugat Gabriel Oprea care şi-a exprimat convingerea că atât PDL, cât şi UDMR s-au convins până acum că UNPR are capacitatea de a purta un astfel de dialog.

El a ţinut să reafirme loialitatea UNPR în cadrul coaliţiei guvernamentale şi a completat că asumarea unei construcţii civice pe zona de centru-stânga este un beneficiu pentru societate.

”Am fost şi suntem parteneri oneşti, am fost şi suntem loiali coaliţiei şi guvernării şi nu am făcut niciodată jocuri de imagine pe spatele Executivului. Prin urmare, faptul că ne asumăm o construcţie civică pe zona de centru-stânga nu poate fi altceva decât un beneficiu pentru societate şi, în general, pentru România”, a punctat preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: