Toată lumea va plăti asigurarea medicală (Puterea)

Experţii Băncii Mondiale în colaborare cu CNAS analizează posibilitatea implementării unui sistem de asigurări bazat pe modelul celui care funcţionează în Olanda, Germania şi Slovacia în care toata lumea va fi obligată să își plătească contribuțiile.

„Conform sistemului de asigurare bazat pe modelul celui care funcţionează în Olanda, în land-urile din Germania şi în mică măsura în Slovacia, toata lumea va fi obligată să se asigure, deci va fi obligată să contribuie, iar plata se va face fie direct, fie prin intermediul instituţiilor „răspunzătoare” pentru categorii specifice de populaţie”, au declarat surse apropiate CNAS  pentru Money.ro .

Potrivit autorităților, până acum, avem 10 milioane de beneficiari ale serviciilor medicale care nu contribuie la Fondul de de Sănătate. După implementarea noului sistem toată lumea va avea obligativitatea să contribuie, dacă vrea acces la servicii medicale.

Totuşi, nu se știe încă ce statut vor avea copiii în cadrul acestui sistem de contribuții.

În sistemul olandez, minorii beneficiază de asigurarea medicală de bază încheiată de părinte/tutore și au acces gratuit la orice serviciu prevăzut în pachetul de bază. Ceilalţi sunt obligaţi să încheie o asigurare medicală standard pe care niciun asigurator nu are dreptul să le-o refuze, iar categoria cu venituri foarte mici primesc subvenţii de la stat.

Spre sfârşitul lunii vom afla concret formula la care au ajuns autorităţile în privinţa contribuţiei la sănătate.

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Toată lumea va plăti asigurarea medicală (Puterea)”

  1. Popateapa 12 octombrie 2011 la 10:48 AM #

    Eu daca platesc acum si pe viitor voi plati(5,5%)> Chestia este ca va fi legiferata treaba dar aplicarea va fi greoaie si tot cu spaga vom merge

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: