Mediafax – Deputatul Lucia Varga spune că Radu Ţîrle ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al CJ Bihor

Deputatul PNL Lucia Varga spune că Radu Ţîrle ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, după ce acesta a anunţat că se va înscrie în PDL, deputatul afirmând că declaraţiile făcute de acesta sunt o dovadă a faptului că este „interesat doar de binele personal”.

„Prin declaraţiile pe care le-a făcut (privind plecarea la PDL – n.r.), domnul Ţîrle (Radu Ţîrle, şeful Consiliului Judeţean Bihor – n.r.) a dovedit că nu este interesat de binele judeţului, ci de binele său personal. Dacă vrea să plece la PDL, cred că ar trebui ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL de Bihor Lucia Varga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Varga a argumentat că Radu Ţîrle ar trebui să renunţe la şefia CJ deoarece la alegerile locale din 2008 a obţinut-o în calitate de candidat al PNL.

Pe de altă parte, Varga a afirmat că declaraţia lui Ţîrle, potrivit căreia el se înscrie în PDL pentru că „banii îi dă puterea, nu opoziţia”, confirmă faptul că în România fondurile guvernamentale şi chiar cele pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene se împart pe criterii politice şi nu după nevoile fiecărui judeţ. „Ce ar trebui să facem în acest caz? Să trecem toţi la PDL pentru că nu ni se dau bani? Ar mai fi România un stat democrat fără o opoziţie consistentă?”, a spus Varga.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle (PNL), a anunţat că va trece la PDL, partid din care a fost exclus în 2007, spunând că „banii îi dă puterea, nu opoziţia” şi menţionând că a primit promisiuni privind alocarea de fonduri pentru extinderea şi modernizarea pistei Aeroportului din Oradea.

Preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, a confirmat, luni, într-o conferinţă de presă, declaraţiile făcute în „Bihoreanul”, privind plecarea sa de la PNL la PDL. „Sunt în discuţii cu PDL, este adevărat, pentru că ăsta-i adevărul: banii îi dă puterea, nu opoziţia!”, a declarat preşedintele CJ, Radu Ţîrle, arătând că a primit de la PDL promisiuni pentru alocarea de fonduri destinate extinderii şi modernizării pistei Aeroportului din Oradea, în cuantum de 25 de milioane de euro.

„Am vorbit cu mai mulţi miniştri şi mi-au promis că vor încerca să ne ajute. (…) Fără pistă extinsă la aeroport, putem face în Oradea 20 de parcuri industriale, că tot nu vin investitorii. Îmi spun mie ambasadorii că la noi se ajunge foarte greu. Acum, am speranţa că vom primi cel puţin 25 de milioane de euro din cele 150 de milioane primite de România pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare”, a adăugat el.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: