Mediafax – Şeful PNL sector 4 Bucureşti are o avere care depăşeşte veniturile legale realizate

Preşedintele PNL Filiala sector 4 Bucureşti, Geani Marian Dinu, are o avere care depăşeşte veniturile realizate, potrivit Agenţiei Naţionale de Intergritate, care indică o diferenţă de peste 86.000 de euro, sumă realizată în perioada în care a fost consilier local în acelaşi sector.

ANI a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, pentru a stabili dacă averea dobândită de Dinu este legală.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative în sensul articolului 18 din Legea 176/2010, în cuantum de 359.811,26 lei (aprox. 86.761,45 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, Bucureşti, de către Geani Marian Dinu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Filiala sector 4.

În urma evaluărilor începute în 17 noiembrie 2010, cu privire la faptul că Dinu ar fi acumulat, în perioada exercitării funcţiei de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, Bucureşti, împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate, s-a constatat „o diferenţă semnificativă” între averea dobândită şi veniturile realizate de către politician, în perioada exercitării funcţiei de consilier local.

La data de 20 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Dinu de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4 (Bucureşti), pentru perioada 2008 – 2012.

Veniturile de natură salarială, realizate în perioada supusă evaluării de către edil, împreună cu soţia sa, Doina Elena Dinu, au fost în cuantum total de 212.080,34 lei.

Veniturile de natură salarială şi disponibilităţi băneşti obţinute, în perioada 2008 – 2010, de către Dinu şi soţia sa au fost de 237.080,34 lei.

Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, de familia Dinu, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 596.891,6 lei.

ANi a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea Apel Bucureşti, potrivit dispoziţiilor art. 18 din Legea 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării de către Dinu a funcţiei de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, Bucureşti.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: