Agerpres – Deputatul Ciprian Dobre contestă ideea de revizuire a Constituţiei de către Comisia Juridică a Camerei

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ideea de revizuire a Constituţiei de către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, lansată de Daniel Buda, ar fi o premieră în istoria constituţională a Europei.

‘Afirmaţia preşedintelui Comisiei Juridice din CD, Daniel Buda care a afirmat acum două zile că în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei de la Comisia Specială de Revizuire a Constituţiei, dumnealui a luat hotărârea să mute dezbaterile pe revizuirea Constituţiei de la Comisa Specială de Revizuire, comună cu Senatul, să o mute la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Este pentru prima dată în istoria constituţională a Europei în care toate proiectele de revizuire sau de redactare a Constituţiei se realizează de către o comisie de specialitate a unei singure Camere’, a arătat Dobre.

Parlamentarul a arătat că Daniel Buda ar trebui să explice cum a luat această hotărâre, care este cvorumul pentru luarea acesteia şi câte voturi trebuie pentru materializarea hotărârii.

‘Sunt de acord cu acest enunţ, cu această alegaţiune: mut dezbaterea de la Comisia Specială la Comisia Juridică a Camerei. Dar cum s-a luat această hotărâre, care trebuia să fie cvorumul în Comisia Specială şi care trebuia să fie majoritatea cu care s-a luat o astfel de hotărâre. O astfel de alegaţiune denotă o mentalitate de ospătar. Adică dacă nu am reuşit să propun modificarea Constituţiei la Comisia Specială, atunci plec cu acest proiect de revizuire a Constituţiei, plec la o comisie, la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor’, a accentuat Dobre.

Acesta a spus că parlamentarii vor lupta cu mijloacele pe care le au la dispoziţie, dacă proiectul propus de Daniel Buda va ajunge în Comisia Juridică.

‘Vreau să trag un semnal de alarmă şi prin mijloacele noastre parlamentare vom lupa cu aceşti oameni, vom sesiza – dacă într-adevăr acest proiect va apărea de la Comisia Specială, în cadrul Comisie Juridice – vom sesiza Biroul Permanent al Camerei, Biroul reunit al celor două Camere şi Curtea Constituţională a României. O astfel de declaraţie deja devine periculoasă pentru statalitatea românească. Pentru că preşedintele Comisiei Juridice, respectiv preşedintele Comisiei Speciale de Revizuire a Constituţiei a făcut o declaraţie periculoasă pentru stabilitatea statului şi acest lucru trebuie foarte serios luat în seamă’, a subliniat acesta.

Ciprian Dobre a susţinut că dacă demersurile la Birourile Permanente nu vor avea niciun fel de efect, ‘vom sesiza Curtea Constituţională a României pentru că se încalcă în primul rând regulamentele celor două Camere şi se încalcă Constituţia în materia revizuirii Constituţiei’. Acesta a subliniat că atunci când modifici Constituţia este foarte normal să nu te joci cu acest lucru.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: