Gandul – Crin merge la Curtea Constituţională să afle data alegerilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Craiova, că în formaţiune se ia în calcul ca ideea suprapunerii alegerilor parlamentare cu cele locale să fie discutată la Curtea Constituţională, el menţionând însă că rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

„Acum, dânşilor (membrilor Guvernului – n.r.) le stă în putere să dea tot felul de acte guvernamentale prin care să stabilească, să zicem, comasarea alegerilor. Intrăm într-o discuţie pe care noi o vom purta şi la Curtea Constituţională şi în alte părţi, pentru că mandatul aleşilor locali este de un anumit fel şi are anumite prescripţii şi limite constituţionale. Vom vedea”, a declarat, joi, la Craiova, liderul liberal Crin Antonescu.

Copreşedintele Uniunii Social Liberale (USL) a spus că nu este de acord cu faptul că data alegerilor parlamentare nu s-a stabilit încă, făcând o comparaţie cu alte ţări din afara Uniunii Europene, unde situaţia ar fi cu totul alta.

„Nu ştim când vor avea loc alegeri parlamentare, de-asta şi întrebăm în fiecare zi Guvernul, pentru că noi ştiam nişte reguli care s-au ţinut şi se ţin în lumea democratică. Probabil România este singura ţară din Uniunea Europeană unde nu se ştie data alegerilor. Cred că şi în afara Uniunii Europene, şi în Belarus, şi în Rusia, se ştiu. Noi în România nu ştim data alegerilor. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a afirmat liderul PNL.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: