NewsIn – Ponta, Antonescu şi Oprescu vor efectua o vizită în SUA la începutul anului viitor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi pentru NewsIn că împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu şi primarul general al Capitalei vor efectua două „vizite politice” la începutul lui 2012, prima la Bruxelles şi a doua în SUA.

Ponta a declarat că vizita la Bruxelles va avea loc cel mai probabil în luna ianuarie, după alegerea noului preşedinte al Parlamentului European, care, potrivit înţelegerii politice de la nivelul PE, ar urma să fie din grupul socialist.

Totodată, liderul PSD a precizat că vizita la Washington va avea loc în luna februarie, şi vor lua parte atât el, cât şi Antonescu şi Oprescu. „UE şi SUA trebuie să ştie că viitoarea guvernare, USL, are nişte idei foarte clare, trebuie să ne cunoască şi personal şi trebuie să ştie că vrem să păstrăm parteneriatele strategice pe care România le are cu SUA şi UE”, a motivat Ponta.

Potrivit unor surse, vizita lui Mircea Geoană în SUA a agitat apele în USL şi în special în PSD, deoarece preşedintele Senatului ştia de intenţia liderilor USL de a merge şi ei în America şi a început să facă pe lângă americani demersuri în vederea deplasării, pentru a se bucura el, şi nu Ponta şi Antonescu, de beneficiile de imagine ce vin în urma unei asemenea acţiuni politice. Mai marii PSD s-au arătat înfuriaţi luni în şedinţa de BPN că Geoană nici nu i-a informat că pleacă şi a trimis săptămâna trecută un comunicat sec că va pleca în America în numele Senatului. Mai mult, unii pesedişti cred că Geoană trebuie sancţionat pentru acest lucru, dar şi pentru pretenţiile exprimate public că vrea să candideze din nou la Preşedinţie. Vizita lui Geoană în SUA nu este sub egida Senatului şi nici plătită de instituţie, fiind vorba de o serie de evenimente, după cum spun oameni din anturajul lui Geoană, sub egida Institutului Aspen, cu care Geoană colaborează de mai mult timp.

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “NewsIn – Ponta, Antonescu şi Oprescu vor efectua o vizită în SUA la începutul anului viitor”

  1. Nycu Didita 1 noiembrie 2011 la 5:26 PM #

    De la Americani nu aveți ce âmvăța țineți cont de ce spun eu un parteneriat cu politicieni numai cu numele…ca să fii politician trebuie să te pricepi măcar la agricultură și tehnologia meseriei …dar politica de azi nu se pricep la nimic decât să voebească mult la televiziuni și nu fac apsolut nimic doar să cheltuie banii publici.

    Apreciază

  2. Nycu Didita 1 noiembrie 2011 la 5:58 PM #

    Stricăm pomicultura,agricultura,piscicultura,și facem hectare de mii de vile care nu folosesc nimănui și cu trecerea timpului vor fi și mai multe hectare cu vile care nu vor folosi nimănui …ce vom face cu hectarele de vile care nu folosesc nimănui.Mulți vor muri mulți nu au bani cu ce să-și cumpere, mulți vor să-și facă singuri după bunul plac….și așa mai departe.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: