Mediafax – Regele Mihai şi preşedintele Băsescu, invitaţi la Alba Iulia la manifestările de Ziua Naţională

Autorităţile din Alba i-au invitat la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale atât pe Regele Mihai, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, joi, prefectul de Alba, Ştefan Bardan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ştefan Bardan a afirmat că autorităţile judeţene şi locale au început pregătirea manifestărilor care se vor desfăşura la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României. Potrivit lui Bardan, la ultima întâlnire de lucru care a avut loc la sediul Prefecturii a fost schiţat deja un program al manifestărilor, urmând ca, după ce Guvernul va comunica bugetul alocat autorităţilor, programul să fie definitivat.

„Am văzut în ultimele zile agitaţia din presa locală a unor persoane şi partide care îşi puneau problema dacă să fie invitat fostul Rege Mihai şi cine să o facă. Le transmit pe această cale să fie liniştiţi, am transmis această invitaţie în urmă cu zece zile Majestăţii Sale şi familiei regale, cum de altfel am făcut-o în fiecare an de când sunt prefect. A fost transmisă, bineînţeles, o invitaţie şi preşedintelui României”, a spus Bardan.

Prefectul de Alba a adăugat că şi în acest an cele trei instituţii cu responsabilităţi principale în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României – Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba – îşi propun să organizeze manifestări „reuşite”.  „Dorim să organizăm nişte manifestări reuşite, care să fie apreciate de cetăţenii Alba Iuliei şi nu numai. Vom avea, ca în fiecare an, acţiuni şi evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, dar şi concerte de folclor şi spectacole pentru tineri”, a afirmat prefectul.

Mai mulţi lideri PNL din Alba au exprimat, în ultimele zile, poziţii publice prin care cereau autorităţilor locale şi judeţene să-l invite pe Regele Mihai la Alba Iulia, la manifestările organizate în municipiu de 1 Decembrie.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: