Agerpres – Teodor Atanasiu: PNL se opune adoptării unor legi care restrâng libertăţile individuale sau de grup, fără dezbatere

Deputatul liberal Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că Partidul Naţional Liberal ‘se va opune categoric adoptării oricărui pachet de legi care duce la restrângerea libertăţilor individuale sau de grup, fără dezbatere parlamentară serioasă, fără dezbatere publică serioasă, fără a lua părerea tuturor instituţiilor care trebuie să fie implicate în acest proces al securităţii naţionale şi în procesul legislativ’.

Atanasiu a spus, referindu-se la proiectul legislativ iniţiat de deputatul PDL Cezar Preda privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul securităţii naţionale, că ‘nu poţi să iei astfel de hotărâri pe genunchi şi să treci tacit, fără discuţii, restrângerea unor libertăţi într-o societate democratică’.

Deputatul liberal susţine şi că Cezar Preda ‘a indus în eroare comisia de specialitate a Parlamentului către care a îndreptat un document redactat în fals, către Comisia Juridică şi de Apărare a Camerei Deputaţilor, unde precizează că proiectul său a fost discutat şi avizat de comisia pe care o conduce, adică de Comisia de Supraveghere şi Control a SRI’.

Teodor Atanasiu a spus că el face parte din Comisia de Supraveghere şi Control a SRI şi această comisie ‘nu s-a întrunit să ia vreodată în discuţie acest proiect’. Liberalul a adăugat că el a văzut proiectul doar când l-a primit în caseta de deputat, atunci când a fost depus către Comisia de Apărare, şi nu către Comisia de Supraveghere şi Control a SRI.

Teodor Atanasiu susţine că astfel ‘procedurile parlamentare nu au fost respectate sau au fost respectate prin încălcarea legii, prin trimiterea în fals a unui document către comisia care trebuia sesizată în fond’.

Parlamentarul liberal a mai spus că speră ca măcar Senatul ‘să reuşească să provoace o dezbatere publică şi apoi o dezbatere parlamentară serioasă pe acest proiect de lege’, fiindcă nu se aşteaptă ca ‘instituţiile statului să se autosesizeze şi să înceapă un control de legalitate a modului în care a trecut tacit prin Camera Deputaţilor acest proiect de lege cu actuala conducere a Parchetului General în funcţie’.

Întrebat ce ar urma dacă nu se va întâmpla acest lucru, Atanasiu a subliniat că se va aştepta până după alegeri, când se va produce această discuţie şi se va modifica de urgenţă această lege.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: