ImpactNews: Piedone, candidat modest şi pe viitoarele liste ale UNPR: Oprescu, nucă prea tare pentru edil

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone nu se vrea candidat susținut de UNPR la primăria Capitalei. Edilul se mulțumește cu un nou mandat la sectorul 4 și cu calitatea de coordonator al campaniei acestui partid pentru București.

Prezent, joi la Conferința UNPR București,  Piedone a anunțat de la tribună că va candida pentru acest partid din 2012. Până atunci, primarul sectorului 4 a lăsat să se înțeleagă că nu va părăsi PC. Gestul este explicabil: o demisie a sa din parrtidul lui dan Voiculescu ar echivala cu pierderea actualului mandate. O forțare a excluderii din partea conducerii PC i-ar oferi din contră libertatea politică de a migra fără a mai fi suspus sancțiunilor prevăzute de lege pentru un aseemenea comportament.

Din postura de membru PC, Piedone nu va ezita să preia hățurile coordonării campaniei electorale a UNPR pentru alegerile locale din București de anul viitor. Prrimarul și preşedintele Organizaţiei UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, a anunțat că colegul său de la sectorul 4 va fi coordonatorul campaniei electorale a UNPR pe Bucureşti.
Cristian Popescu Piedone a explicat la rândul său, că intenţia sa este de a candida pentru un nou mandat ca primar al Sectorului 4, sub sigla UNPR, urmând să fie manager şi coordonator al întregii campanii pe Bucureşti.
Iniţial, Piedone şi-a anunţat joi intenţia pentru alegerile din 2012, „de a candida sub sigla UNPR”. Ulterior, întrebat de jurnalişti dacă este vorba de o candidatură pentru primăria sectorului  4 sau pentru Capitală, el a răspuns: „Pentru România şi nu pentru Primăria Capitalei, pentru toţi bucureştenii şi în special pentru bucureştenii sectorului 4”.
“Sunt aici datorită prieteniei de peste 17 ani ce mă leagă de Gabriel Oprea. Omul se cunoaşte nu în zile, se cunoaşte în ani. (…) Este o prietenie între oameni cu suflet care m-a legat în trecut şi mă va lega în viitor”, a spus Piedone, la începutul discursului său în faţa sutelor de membri ai organizaţiei.
Cum democrat-liberala Elena Udrea, prezentă la conferință, a lăsat loc speculațiilor, spunând că împreună vor câștiga tot Bucureștiul la viitorul tur de scruitin,  Piedone a explicat că va candida  doar pentru un nou mandat la primăria Sectorului 4. Cristian Popescu-Piedone a spus că deocamdată nu are un plan clar în ceea ce priveşte programul de campanie, dar imediat ce îl va întocmi îl va da publicităţii.
“Mai avem un an până la alegeri, daţi-mi voie să mă reculeg şi când voi avea un proiect clar îl voi face public”, a spus primarul sectorului 4.
Potrivit însă unor surse din cadrul UNPR, liderul Gabriel Oprea și Neculai Onțanu intenționează să-l convingă pe Piedone să-și asume candidatura  pentru Primăria Generală, cu susținerea UNPR și a PDL.

Rezervele lui Piedone sunt legate însă de procentajele avute în sondaje de primarul în exercițiu, Sorin Oprescu.  În prezent, Oprescu se bucură de o cotă de peste 50% în rândurile bucureștenilor. Pentru Piedone intrarea în cursa pentru Capitală nu este prea îmbietoare: un eventual eșec l-ar lăsa înafara circuitului administrației locale pentru patru ani.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: