ST. Vlaston (Contributors): Lista penalilor lui Emil Boc

In sfarsit, PDL si  Emil Boc incep  sa inteleaga conceptul „prezumtie de nevinovatie”. Valabil pentru un cetatean obisnuit, nu are aceeasi semnificatie pentru politicieni. Pentru ca sunt reprezentantii cetatenilor in functii de conducere, pentru ca trebuie sa reprezinte un model, inclusiv pentru sanctionarea   infractiunilor si/sau a actelor de coruptie, pentru ca nu pot ramane cu banii tarii pe mana, cand exista suspiciunea ca i-au fraudat.

Teoria, sustinuta inclusiv de  catre presedintele Basescu, ca pana la judecata de „apoi” politicienii raman curati si frumosi, inclusiv in functiile din care se presupune ca au fraudat banii publici, a sucombat cu ocazia arestarii lui Sorin Apostu, primarul Clujului. Radu Berceanu a anuntat ca respectivul a fost suspendat din partid si, in cazul arestarii,  va fi dat afara.

Aceasta trebuia sa fie de la inceput pozitia PDL, nu dupa ce a suferit deja imense prejudicii de imagine. Dar tot mai bine mai tarziu decat niciodata. Un arestat pentru 29 de zile prezinta clare suspiciuni de infractiune, pentru ca nu doar procurorii spun asta, ci si judecatorii care il trimit la inchisoare. Cu atat mai mult trimiterea in judecata ar fi fost momentul cand un partid serios se desparte de membri asupra carora planeaza suspiciuni. Sa astepti 5-10 ani, pana la decizia irevocabila si definitiva a unei instante, este o mare capcana, in care tari cu traditie din UE nu cad. Pentru ca tratamentul aplicat unui politician nu este identic cu acela al unui cetatean obisnuit.

Iata in continuare o lista extinsa a membrilor PDL, unii inca in functii de conducere, trimisi in judecata si cu situatie incerta in raport cu PDL. In lumina Codului Etic recent adoptat, asteptam o clarificare a situatiei acestora, daca mai sunt sau nu membri PDL.

Monica Macovei anuntase o evaluare, sub aspectul integritatii si conflictelor de interese, a membrilor PDL cu functii publice sau politice. Desi  anticipase si un termen de 10 zile, nu s-a intamplat nimic. A ramas ca in tren!

Sigur, exista si liste asemanatoare pentru PSD si PNL. Dar nu de grija lor ma topesc eu acum. In PDL ne-am pus anumite sperante, care se duc vazand cu ochii. Desi este extrem de tarziu, o schimbare radicala de atitudine fata de proprii penali ar mai putea salva ce mai este de salvat, din „onoarea” terfelita a lui Emil Boc. A, ca se pierd surse importante de bani si voturi pentru partid, poate fi adevarat. Cantarind insa ce atarna mai greu, PDL ar fi trebuit sa inteleaga ca doar integritatea morala si nepenala ar fi facut deosebirea de PSD si PNL. Daca nu a inteles sau nu intelege nici in al 12-lea ceas, cand va vedea rezultatele alegerilor din 2012, va fi prea tarziu.

Lista penalilor lui Emil Boc.

 1. Mantog Ionel. Fost secretar de stat, Fost director  CNLO.
 2. Popescu Cosmin Mihai. Deputat 2008-prezent Fost secretar de stat in MEC, Demisionar din PDL.
 3. APOSTU SORIN, primar al municipiului Cluj Napoca
 4. BIAN SILVIU,  preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă
 5. SÂRB GHEORGHE, secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii
 6. BICA RADU VASILE, vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj
 7. CORESCU CORNELIA GHEORGHINA, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş,
 8. DRĂGANCEA RĂDUCU SERGIU GELU, director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură APIA – Centrul judeţean Dolj (membru PNL- ma atentioneaza un cititor)
 9. BACIU REMUS VIRGIL – fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor

10. BODA DANIEL, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

11. Dutu Stelian, Deputat 2004-2008, Fost presedinte al CJ Constanta.

12.Dobra Nicolae, Senator 2008-prezent. Fost membru al CJ Sebes.

13.Pandele Sorin Andi, Deputat 2008-prezent Fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Arges

14. Pasat Dan, Deputat 2008-prezent

15. Iacob Ridzi Monica Maria, Deputat 2008-prezent Fost ministru al Tineretului şi Sportului decembrie 2008 – iulie 2009

16.Iordache Gratiela Denisa, Fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP)

17.Cazacu Marinica, Fost prefect de Ialomita si presedintele Comisiei judetene de fond funciar Ialomita (2005-2007) Presedinte PDL Ialomita

18. Gutau Mircia, Primar Ramnicu Valcea

19. Dicu Nicolae, Viceprimar Ramnicu Valcea

20.Falca Gheorghe, Primar Arad

21.Diaconu Gabriel Marian, Viceprimar Slatina

22.Cozma Ioan, Primar Negrești, jud Vaslui

23.Solomon Antonie, Primar Craiova

24.Poteras Cristian Constantin, Primar al Sectorului 6, Bucureşti

25.Preda Vasile, Primar Varaşti, judeţul Giurgiu

26.Toșa Ioan, Primar Vânători, jud. Mureș

27.Baciu Constantin, Primar Podgoria, jud. Buzău

28.Duță Leontin, Primar Biled, jud. Timiș

29.Dotcoş Sebastian, Primar Marpod, judeţul Sibiu

30.Apostol Gelu, Primar Cernica, jud. Ilfov

31.Ioniţă Veronica, Primar Gorgota, jud. Prahova

32.Petre Coman, Primar Răzvad, jud. Dâmboviţa

33.Gabriel Boriga, Primarul Târgovişte, jud. Dambovita

34.  Ionel Spătaru, fost sef al OPC Brasov,  trimis în judecată pentru luare de mită si membru al filialei judetene a PDL Braşov.

35. dr.ANCA ALEXANDRESCU, director Directia Sanatate Publica Arges

36. dr.MIOARA BUCUR director DSP Arges

37 ec.OCTAVIAN IORDACHE, director DSP Arges

Lista are ca sursa comunicatele DNA, care nu mentioneaza, asa cum este normal,  apartenenta politica a celor trimisi in judecata. De aceea sunt posibile erori si omisiuni,  le voi repara cu ajutorul cititorilor, pe care ii rog sa contribuie la actualizarea listei.

Ma intereseaza insa, ca fost, dar improbabil viitor votant al PDL, situatia actuala a celor din lista, apropo de calitatea de membru al PDL. Ca sa stim daca si cum functioneaza Codul Etic al PDL, nascut cu atat greutate.

Asa ca astept lamuriri din partea PDL.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “ST. Vlaston (Contributors): Lista penalilor lui Emil Boc”

 1. Radu 12 noiembrie 2011 la 4:58 PM #

  Am dat sfoara in tara, poate completeaza careva lista.
  Adica am propus articolul pe fain:
  http://polimedia.us/fain/politica/s-vlaston-contributors-lista-penalilor-lui-emil-boc-blogul-galben-al-lui-gondolin/

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: