C. T. Popescu (Gandul): M. Geoană e un pesedist pursânge

Da, aşa cum spune dl Geoană la televizor, ne cunoaştem de mult, d-sa şi cu mine, dar prieteni nu mai suntem de aproape 4 ani, de când datează ultima noastră discuţie „în viu”. Atunci, dl Geoană i-a ales ca prieteni pe S.O. Vântu, C. Guşe şi alţii din aceeaşi făină, drept care eu nu mai puteam fi decât o cunoştinţă a dânsului.

O cunoştinţă veche, care, prin natura meseriei, îşi aminteşte multe. Dl Geoană se plânge că se iau hotărâri staliniste, nedemocratice, brutale de către conducerea actuală a PSD în ceea ce îl priveşte. Aşa o fi, numai că, din punct de vedere moral, dl Geoană primeşte exact ce merită. Cum altfel s-a procedat în 2005, când Ion Iliescu a fost înlăturat de la conducerea PSD prin comploturi fulgerătoare de hol şi WC al căror beneficiar a fost dl. Geoană? Dar înjunghierea lui Adrian Năstase ca porc de Crăciun în „Noaptea cuţitelor lungi”, când a fost ras de la şefia Camerei Deputaţilor, musteşte de democraţie şi umanism, nu? Lucrăturile fioroase de culise în care dl Geoană şi fratele său de lapte, M. Vanghelie, s-au bătut cu grupul Ponta pentru şefia PSD şi s-au dovedit mai slabi, cu ce erau mai puţin „staliniste” şi brutale decât excluderea d-sale votată de Comisia de Integrare în Absolut a PSD?

Îndată ce a intrat în acest partid comunistoid, dl Geoană a înţeles să se conformeze regulilor lui de luptă pentru putere. S-a pretat la toate urzelile, cârdăşiile, manoperele cu putinţă pentru a-şi păstra funcţia. Spune că l-a promovat pe Victor Ponta şi că acesta îi e nerecunoscător, dar d-sa faţă de „sponsorul” Ion Iliescu, de pildă, de ce-a dat dovadă, de milă creştină?

Şi acum vine fostul preşedinte al PSD ca un înger din America şi zice că e mâhnit de cum îl tratează colegii lui, academicienii. Dincolo de toată combinaţia de putere Antonescu-Ponta, care îl exclude pe el şi îi va marginaliza pe Iliescu şi Năstase, lui M. Geoană pur şi simplu i-a venit rândul la execuţie. Care, spre deosebire de cazurile Iliescu şi Năstase, merge până la excludere, deoarece M. Geoană refuză să se supună regulii care l-a adus cândva la putere în PSD.

Aud că M. Geoană nu ar aparţine de fapt PSD – nimic mai fals, are toate caracteristicile speciei pesediste. Nu a încercat niciodată să reformeze acest partid, pentru că se simţea bine în el. Şi va pieri pe limba lui, nu în engleza diplomatică.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: