Cotidianul – Ponta şi Antonescu merg la Alba Iulia

Liderii centrali şi o parte dintre lideri judeţeni ai USL vor celebra Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Oficialităţile centrale şi locale au programat la Alba Iulia manifestări de rang secund.

Premieră la Alba Iulia

Liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, însoţiţi de lideri judeţeni ai alianţei, vor celebra pe 1 decembrie Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Este pentru prima dată când principalii lideri ai Opoziţiei merg la Alba Iulia de ziua naţională. În 1995 s-a mai înregistrat o prezenţă a tuturor liderilor Opoziţiei (CDR + PD), inclusiv a prezidenţiabilului Emil Constantinescu. În 1995 însă, cei din opoziţie au sărbătorit ziua naţională pe 2 decembrie. Pentru simplul motiv că pe 1 decembrie nu ar fi avut nici o şansă în ceea ce priveşte vizibilitatea. De regulă, de fiecare 1 decembrie, lideri ai Opoziţiei s-au aflat doar în „public” la Alba Iulia, pentru că „fotoliile de orchestră” erau ocupate numai de reprezentanţii puterii.

Înainte de a ajunge la Alba Iulia, liderii USL participă la Cluj la o reuniune a tuturor preşedinţilor de organizaţii judeţene ale PNL, PSD şi PC. Este ultima mare acţiune politică din acest an a USL, conform declaraţiilor de marţi date de Victor Ponta.

Program second-hand la Alba Iulia

Chiar dacă, în ultimii ani, Bucureştiul a preluat „crema” manifestărilor de 1 decembrie, la Alba Iulia programele erau destul de consistente. În acest an s-a renunţat – în premieră – la defilarea gărzii şi a unor unităţi militare locale, în fapt, una dintre manifestările tradiţionale de ziua naţională de aici. Aceasta a fost înlocuită cu mai modesta acţiune de schimbare a gărzii la poarta III a cetăţii. Au rămas în programul oficial depunerile de coroane de flori – este o ciudăţenie ca de ziua naţională să existe momente cu caracter comemorativ-funerar – şi Te Deum-ul de la Catedrala Reîntregirii. Până în prezent, conform informaţiilor noastre, nu şi-a anunţat participarea nici un oficial de rang mare al statului. Surse guvernamentale ne-au precizat că Guvernul va fi reprezentat de un ministru din Ardeal, iar Preşedinţia, de un simplu consilier.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: