Mediafax – Ponta despre Vanghelie: Dorinţa mea este să închid orice conflict

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Bruxelles, că va face tot ce ţine de el pentru a închide orice conflict în PSD, inclusiv cu Dan Marian Vanghelie şi PSD Bucureşti.

Întrebat despre întâlnirea de joi seară cu Vanghelie, într-un restaurant din centrul Bruxelles-ului, Ponta a răspuns: „M-am întâlnit în primul rând cu colegii mei europarlamentari şi a fost şi domnul Vanghelie”.

Întrebat dacă Vanghelie şi-a manifestat nemulţumiri sau intenţia de a demisiona din PSD, Ponta a răspuns: „Dorinţa mea este ca din PSD să nu mai plece nimeni, să fim uniţi şi să ne concentrăm forţele pentru bătălia de la anul cu regimul Băsescu. Fac tot ce ţine de mine ca USL şi PSD să nu sufere niciun fel de pierderi şi să ştim exact care este armata pe care ne bazăm. Sunt convins că şi Dan Marian Vanghelie şi cei de la PSD Bucureşti doresc să se bată cu Băsescu”.

Ponta a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a discutat cu Vanghelie nici despre situaţia din PSD Bucureşti, nici despre eventuale organizaţii ale partidului care ar fi nemulţumite de excluderea lui Mircea Geoană din partid. El a caracterizat informaţiile din presă despre acest subiect ca fiind „speculaţii”.

Întrebat dacă mai există vreun conflict între el şi Vanghelie, Ponta a răspuns: „Eu nu îmi mai doresc noi conflicte în PSD, în ce mă priveşte voi evita orice conflict”.

Întrebat dacă există organizaţii judeţene ale PSD care ar putea să plece din partid pentru a i se alătura lui Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Care organizaţii? Nu există aşa ceva. De fiecare dată citeam în presă că pleca din PSD cine nu pleca. Important este că atunci când luăm o decizie, şi nu îmi doresc unanimitate pentru că şi eu mai votam contra când nu eram preşedinte, să o respectăm. Exemplul de la Dolj, cu domnul Prioteasa care a spus că a votat împotriva excluderii lui Geoană, dar rămâne în partid şi respectă decizia CEX este elocvent. Deci, nu există niciun fel de problemă reală şi repet, dorinţa mea este de a închide orice conflicte în PSD”.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: