Agerpres – C.Antonescu: Coaliţia de guvernare are prima şansă la preşedinţia Senatului dacă vor avea un candidat unic

Coaliţia de guvernare are prima şansă la obţinerea preşedinţiei Senatului dacă vor reuşi să aibă un candidat unic, a declarat luni dimineaţă co-preşedintele Uniunii Social Liberale (USL) Crin Antonescu, înainte de şedinţa liderilor USL, în timp ce preşedintele Consiliului Naţional (CN) al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a afirmat că în mod normal celelalte grupuri parlamentare nu ar trebui să propună un candidat, postul cuvenindu-se grupului căruia i-a revenit de la început.

‘Cred că sunt şanse importante (pentru obţinerea preşedinţiei Senatului – n.r.). Dacă cei din coaliţia de guvernare vor reuşi să ajungă la un candidat unic, atunci au prima şansă, dar oricum este un raport de forţe foarte echilibrat. Cum deocamdată nu este foarte clar dacă pot ajunge la un candidat unic, cred că jocul rămâne deschis’, a spus Crin Antonescu.

De asemenea, Năstase a subliniat că, în mod normal, ar trebui respectată regula de a nu fi prezentat un candidat de către celelalte grupuri parlamentare. ‘Cred că celelalte grupuri parlamentare nu ar trebui să îşi depună un candidat, aşa cum se întâmplă şi la comisiile permanente atunci când se schimbă un preşedinte, rămâne în continuare afectat sau alocat acel post pentru grupul parlamentar căruia i-a revenit postul respectiv de la început’, a spus Năstase.

Întrebat dacă se va depune contestaţie la Curtea Constituţională în caz că funcţia va fi obţinută de coaliţia de guvernare, Năstase a precizat că în şedinţa USL de luni se discută tocmai modul în care se va acţiona cu privire la acest subiect.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Agerpres – C.Antonescu: Coaliţia de guvernare are prima şansă la preşedinţia Senatului dacă vor avea un candidat unic”

  1. gelu tamas 1 decembrie 2011 la 10:15 PM #

    AM PERDUT ULTIMA SANSA DE A SCAPA DE BOC ,BASESCU ,BERCEANU SI VIDEANU. S-A REACTIVAT TRIUNGHIUL BLAGA,VIDEANU , BERCEANU.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: