Antonescu: Luăm în calcul retragerea în bloc din Parlament. Dar trebuie să înţelegem că, dacă vom fi lăsaţi deoparte să ne luptăm, nu e bine (Antena3)

Antonescu: Luăm în calcul retragerea în bloc din Parlament. Dar trebuie să înţelegem că, dacă vom fi lăsaţi deoparte să ne luptăm, nu e bine

Co-preşedintele Uniunii Social Liberale Crin Antonescu a vorbit, în cadrul emisiunii „Vorbe Grele” de la Antena 3, despre atitudinea opoziţiei în raport cu actuala guvernare dar şi cu societatea, aparent pasivă, care doreşte o schimbare.”Dacă societatea românească, o bună parte a ei, va continua să spună că, bine ar fi să câştige aştia din opoziţie că poate vor da ceva la salariu, opoziţia de azi, adica puterea de mâine, nu va fi mult mai bună. Dacă noi, cei din politică şi din administraţie, facem o rezervaţie, un fel de ring de lupte în mocirlă atunci nu vom avea democraţie şi nu vom avea politică” a declarat Antonescu.

Liderul PNL a declarat la Antena 3 e că Opoziţia ia în calcul posibilitatea unei retrageri în bloc din Parlament, rezolvând astfel problema alegerilor comasate dar şi aceea a suspendării preşedintelui Băsescu, însă nu este sigur că societatea va rezona cu o astfel de măsură drastică.

„Retragerea în bloc din Parlament a opoziţiei, care este semnificativă,  înseamnă, oriunde, alegeri anticipate, iar în felul ăsta rezolvăm şi problema comasării, şi oricum face un lucru de care România are nevoie de foarte multă vreme: alegeri anticipate şi un parlament care să reprezinte voinţa actualizată a naţiunii. Numai că noi nu avem nişte guvernanţi care să ia în calcul astfel de variante dacă nu sunt constrânşi. Ne retragem din Parlament iar a doua zi ei, fie continuă să îşi vadă de guvernare, sau să facă alegeri anticipate pe colegiile acelea, fie în momentul acela se manifestă şi societatea. Noi putem face un asemenea gest dar trebuie să înţelegem că, dacă vom fi lăsaţi deoparte să ne luptăm, nu e bine. De asta se săruta mâini, noi suntem în feudalism” a adăugat Antonescu.

Crin Antonescu susţine că opoziţia pregăteşte formele cele mai eficiente în care românii vor să fie reprezentaţi, chiar dacă, există riscul ca românilor să le placă să fie reprezentaţi în felul în care sunt în prezent. „Pregătim formele cele mai eficiente în care românii vor să fie reprezentaţi. Dar poate că românii vor să fie reprezentaţi aşa. Noi nu putem să facem altceva decât ceea ce ne permite legea” a încheiat Crin Antonescu.

sursa: Antena3

Etichete:, , , , ,

Un comentariu pe “Antonescu: Luăm în calcul retragerea în bloc din Parlament. Dar trebuie să înţelegem că, dacă vom fi lăsaţi deoparte să ne luptăm, nu e bine (Antena3)”

  1. mariana54 3 decembrie 2011 la 1:33 PM #

    D-ule Presedinte,sunt convins ca putera actuala nu va respecta ce prevede constitutia,in tupeizmul lor fara margini isi vo face de cap,indraznesc sa va spun ca-sa nu va retageti din parlament pentru ca asa mai puteti sa le tineti piept,altfel Romania va fi perduta.
    Ori cum in 2012 ei nu vor mai obtine majoritatea!!

    Apreciază

<span>%d</span> blogeri au apreciat: