MEDIAFAX – PSD Suceava: Judeţul Suceava, „staţia terminus” a afacerilor portocalii, cu „asfaltangiii” lui Băsescu

PSD Suceava consideră că judeţul Suceava este „staţia terminus” a afacerilor portocalii întrucât aici se întâlnesc afaceri de la „asfaltangiii lui Traian Băsescu până la patinoarele Monicăi Ritzi”, iar Cartea Albă a administraţiei judeţene PDL este un plan de afaceri de furat un milion de euro pe zi

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că „parandărătul este simbolul electoral al PDL”, iar fenomenul corupţiei este generalizat, România avansând câteva locuri în ultimii ani în clasamentul corupţiei întocmit de Transparency International. „Odată cu creşterea corupţiei creşte şi sărăcia pentru că PDL fură din bugetul public”, a spus Donţu, care a arătat că se construiesc parcuri şi terenuri de sport în sate nelocuite, iar fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru este tranzacţionat de afacerişti dubioşi. El a arătat că „staţia terminus a afacerilor portocalii” este judeţul Suceava, proiect cu care PDL face bani pentru partid.

Donţu a mai spus că una din aceste afaceri este cel de construcţie a unui patinoar, cu 150.000 de euro, care „zace în tufe” nefolosit de nimeni de doi ani, proiect iniţiat pe vremea când Monica Iacob Ritzi era ministrul Tineretului şi Sportului. „E o investiţie de care nu se bucură niciun român, niciun sucevean. Un patinoar de 150.000 de euro zace în tufe în spatele Sălii Sporturilor”, a spus Donţu.

El a mai declarat că are informaţii că bornele kilometrice la drumuri de munte construite prin POR sunt puse la distanţă de 800 de metri, şi nu la un kilometru, urmând ca această sesizare să fie verificată. „Suceava este staţia terminus a afacerilor portocalii. De la asfaltangiii lui Traian Băsescu, la pavele şi la patinoarele Monicăi Ritzi”, a spus preşedintele executiv al PSD Suceava.

El a apreciat că activitatea lui Gheorghe Flutur ca preşedinte al CJ Suceava este „o deversare controlată”, iar Cartea Albă a administraţiei judeţene PDL este „un plan de afaceri în care şi-au propus să fure un milion de euro pe zi”.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: