MEDIAFAX – Vanghelie: Sunt supărat, mă gândesc şi eu la un partid de stânga alături de mai mulţi colegi

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat că va rămâne în partid doar cu anumite condiţii şi că analizează posibilitatea organizării unui nou partid de stânga alături de colegi din mai multe filiale ale PSD.

Vicepreşedintele PSD a precizat, la emisiunea „Ultimul cuvânt” de la B1 TV, că nu s-a împăcat cu Victor Ponta şi că este în continuare supărat. Mai mult, Marian Vanghelie a declarat că analizează posibilitatea organizării unui nou partid de stânga, deoarece nu se ştie când poate fi exclus, scrie „Gândul”. „M-aştept că poate mâine sau poate peste o săptămână cu disputele astea te trezeşti că te dă afară. Nu vreau să plec din PSD ca să creez o problemă, vreau să rămân şi să spun ceea ce cred eu. Sunt în faza de analiză pentru că este vorba şi despre viitorul meu. Am viziunea la ceea ce înseamnă construcţia unui partid. Am viziune la ceea ce înseamnă organizarea unui partid la nivel naţional. Am viziunea la ceea ce trebuie să facă un partid, de la program de guvernare la tot”, a sublinat primarul Sectorului 5.

Una dintre condiţiile puse de Marian Vanghelie pentru a rămâne în partid se leagă de păstrarea preşedinţilor de filială de la Giurgiu, Călăraşi, Buzău şi Brăila. De asemenea, el i-a cerut lui Victor Ponta să îi retragă de pe „sticlă” pe Robert Negoiţă, Dan Şova şi Cristian Rizea.

Cea mai importantă condiţie pe care i-a pus-o Vanghelie lui Victor Ponta a fost legată de reinstalarea sa în fruntea PSD Bucureşti, scrie „Gândul”. „Sunt supărat. Nu am vrut să mă duc cu USL la Cluj pentru că sunt supărat, deşi am fost invitat. În momentul în care voi considera că sunt respectat pentru funcţia pe care o am şi ceea ce reprezint eu în acest partid, atunci mă voi duce”, a precizat vicepreşedintele PSD.

Despre partidul lui Mircea Geoană, vicepreşedintele PSD a spus că nu ştie foarte multe, dar potrivit sondajelor un nou partid de stânga ar avea loc pe scena politică.

În schimb, l-a criticat pe Victor Ponta care a spulberat orice şansă a opoziţie de a-l suspenda pe Traian Băsescu. „În acest moment discuţia despre suspendarea lui Traian Băsescu nu mai există decât în filme de desene animate. Cine mai crede că UDMR va veni alături de noi ca să-l suspende pe Traian Băsescu? Ca să ce, să-l pună pe domnul Blaga preşedinte? Când noi ultima funcţie în statul român o dăm tot la PDL, dacă noi îl schimbăm pe Traian Băsescu vine tot un pedelist. Ce încredere să mai aibă oamenii că noi suntem alternativa credibilă care poate schimba această putere din România?”, a fost poziţia exprimată de Marian Vanghelie, care a spus că Mircea Geoană ar fi făcut bine dacă şi-ar fi dat demisia în Comitetul Executiv al PSD şi i-ar fi pasat responsabilitatea păstrării funcţiei de la Senat lui Victor Ponta.

Mesajul lui Vanghelie a fost că „PSD trebuie să se trezească la realitate” pentru că altfel nu are nicio şansă să câştige alegerile.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: