Agerpres – Mircea Duşa (PSD) propune conducerii USL sesizarea instituţiilor europene în cazul comasării alegerilor

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat, miercuri, că va propune conducerii USL să sesizeze instituţiile europene în cazul proiectului propus de MAI privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, arătând că acest act normativ ‘întronează dictatura’. ‘Trebuie luată o poziţie foarte serioasă şi trebuie înştiinţate toate organismele europene – Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi Parlamentul European – despre faptul că în România se încalcă democraţia şi de fapt acest proiect de lege elaborat de MAI este un proiect care întronează dictatura în România. Luni, voi propune conducerii USL să ne adresăm instituţiilor europene, să sesizăm despre ceea ce se întâmplă în România’, a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Duşa.

El a arătat că Opoziţia nu este de acord cu comasarea alegerilor, deoarece prin această măsură se încalcă obiectivele alegerilor locale şi ale celor parlamentare. ‘Este o încălcare şi a documentelor europene care există în domeniu şi în nicio ţară europeană nu există o asemenea măsură ca alegerile locale să se desfăşoare cu cele parlamentare’, a subliniat social-democratul.

Duşa a acuzat că membri PDL doresc o lege electorală care să-i vizeze numai pe ei. ‘În timpul guvernării PDL am fost martori la multe prosti pe care membrii PDL şi Guvernul le face, dar o prostie mai mare precum acel proiect privind comasarea alegerilor şi organizarea alegerilor parlamentare nu am văzut. (…) De data aceasta PDL care este stat în stat doreşte să-şi facă o lege electorală care să-i vizeze numai pe ei’, a spus deputatul PSD.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat că Opoziţia va vota împotriva proiectului de buget pe anul 2012, în contextul în care cele zece propuneri ale USL nu au fost acceptate în comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. ‘În contextul în care nu s-a acceptat niciun amendament al USL, când se va dezbate proiectul de buget în plenul camerelor reunite vom vota împotriva lui’, a declarat Duşa.

El a acuzat că parlamentarii PDL nu au acceptat nici amendamentele tehnice propuse de USL la proiectul de lege pentru că vor să repartizeze fondurile pe criterii politice. De asemenea, Duşa a susţinut că audierile şi dezbaterile asupra bugetului pe 2012 de la comisiile de specialitate au fost formale.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: