Declarație USL privind acordul convenit la Summit-ul UE

Uniunea Social Liberală solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL anunță că este de acord cu modificarea Constituției doar după alegeri, cu un Parlament legitim

Uniunea Social Liberală a solicitat Președintelui României înainte de Consiliul European să facă public mandatul cu care participă și poziția pe care o angajează în numele României. Dat fiind că este vorba despre un subiect cu implicații majore pe termen lung pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană, din care țara noastră este parte, consultarea cu toate forțele politice și instituțiile relevante în materie ar fi trebuit să aibă loc anterior deplasării la Bruxelles. Ar fi fost din partea Președintelui României acea dovadă de responsabilitate pe care o așteaptă o societate întreagă, într-un context economic și social dificil.

Uniunea Social Liberală solicită Președintelui României consultarea de îndată a Parlamentului, ca organism reprezentativ suprem, cu privire la angajamentele asumate de statul român prin Acordul convenit în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL reia solicitarea formării imediate a unui comitet tripartit anti-criză Putere-Opozitie-BNR, pentru a discuta soluții de depășire a actualei situații.

Uniunea Social Liberală a fost întotdeauna și este deschisă la consultări cu toate forțele politice și partenerii sociali, mai ales atunci când este vorba de chestiuni care privesc viitorul României și implicarea deplină a României în  procesele de la nivel european. Considerăm că este nevoie de un dialog transparent și deschis, de un acord politic și social larg, nu doar de o informare pe care Președintele o face partidelor politice.

În ceea ce privește măsurile concrete care ar urma să rezulte din acest Acord, USL susține modificarea Constituției, atunci când va exista un Parlament legitim, validat de votul popular, care să realizeze acest proces și după o dezbatere care să clarifice necesitățile de ordin constituțional ale statului român. Prin urmare, cu cât avem alegeri organizate mai rapid, cu atât vom putea modifica mai rapid Constituția.

În fine, reamintim că marile datorii ale statului roman au fost create de actuala putere, aceasta având responsabilitatea scăderii deficitelor, dar nu prin măsuri de austeritate pe care să le plăteasca cetățenii, ci prin măsuri de combatere a crizei, de relansare a mediului privat și de creare de noi locuri de muncă.

Crin Antonescu                             Victor Ponta                            Daniel Constantin

Președintele PNL                           Președintele PSD                Președintele PC

Etichete:, , , ,

3 comentarii pe “Declarație USL privind acordul convenit la Summit-ul UE”

 1. Cantemir 10 decembrie 2011 la 12:22 PM #

  Cu alte cuvinte, pana si USL e de acord cu intrarea in Euro-Reich:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/12/09/europa-de-azi-si-euro-reichul-de-maine/

  Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Ce se va întâmpla în Rusia? « Popateapa's Blog - 10 decembrie 2011

  […] Popovici, Amza Carmen,  Bogdan Marinescu, Cati Lupaşcu, Corina Creţu, Cristina Marcus,     Gondolin, Fragmentarium, Iosif Bulbe, Lupta de clasă, Madi şi Onu ,  REALITATEA MEA. RO,  Răzvan Rinder […]

  Apreciază

 2. Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală! « Popateapa's Blog - 11 decembrie 2011

  […] bune, aşa cum sunt ele expuse în acest fragment.  Dar noua turnură care o ia această Uniune,  prin intenţia de a crea Statele Unite ale Europei mi se pare primejdioasă. În primul rând este vorba de suveranitatea limitată , la care se face […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: