(EconText) Sondaj Gallup: USL conduce in preferintele romanilor cu 55%

USL se afla in topul preferintelor celor care vor vota, dar numai 49% dintre romani au o opinie clara cu privire la formatiunea politica pe care o vor vota. Restul de 51% reprezinta categoria indecisilor, arata un sondaj realizat in luna noiembrie de catre compania The Gallup Organization Romania.

Conform sondajului, USL este preferata de 55% din electorat, PDL de 18%, iar partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, de 9%.

Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu o intentie de vot 7%, arata aceeasi cercetare, realizata in cadrul programului Studii Electorale Romanesti al Fundatiei Soros Romania.

Cine voteaza cu partidul lui Diaconescu si cu USL

USL este preferata in mai mare masura de persoanele cu venituri mici si medii. Persoanele cu venituri mari sunt semnificativ mai inclinate sa voteze cu partidul de guvernamant, asemenea celor care nu au fost direct afectate de criza economica.

De asemenea, partidul lui Diaconescu este sustinut de persoane de peste 55 de ani. In plus, aceasta formatiune politica are succes in special in randul persoanelor cu educatie scazuta si cu venituri mai mici.

Votul pentru presedinte

In ceea ce priveste intentia de vot pentru functia de presedinte al Romaniei, doar 32% dintre cei chestionati au dat un raspuns concret. Pe primele locuri se afla Crin Antonescu (31%) si Dan Diaconescu (14%). Antonescu atrage doar o treime dintre voturile potentiale ale USL.

Participarea la vot

In legatura cu participarea la vot, doar 47% dintre cei intervievati au declarat ca vor merge cu siguranta la vot, iar 24% ca probabil vor merge. De asemenea, 8% au raspuns ca probabil nu vor vota, in timp ce 18% ca sigur nu vor vota.

In Bucuresti, ponderea celor care resping hotarat participarea la vot si au un dezinteres ridicat fata de viata politica este dubla fata de media nationala. Astfel, aproape o treime dintre bucuresteni spun ca nu vor vota.

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “(EconText) Sondaj Gallup: USL conduce in preferintele romanilor cu 55%”

  1. Jericho 12 decembrie 2011 la 5:40 PM #

    Foarte putin fata de asteptarile membrilor USL 🙂

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: