Sondaj: 64% dintre bucureşteni spun că ar vota USL la parlamentare, PDL e cotat la 19% (Realitatea TV)

La întrebarea cum ar vota la alegerile pentru Parlament, din procentul de 60% care declară că merge la vot, cei mai mulţi, adică 64% indică USL, în timp ce PDL este preferat de 19%, Partidul Poporului de 8%, PRM de 5%, iar UNPR este cotat cu 3%.

Sondajul a măsurat şi percepţia pe care o au bucureştenii despre unii politicieni. Astfel, despre Traian Băsescu 86% dintre repondenţi declară că au o părere proastă, 8% au o părere bună, iar 6% nu ştiu sau nu răspund.

Cât îl priveşte pe Victor Ponta, 57% dintre repondenţi au o părere proastă despre el,  în timp ce 37% au o părere bună, 6% nu ştiu sau nu răspund. Pe de altă parte, 48% dintre repondenţi au o părere proastă despre Crin Antonescu, în timp ce 46% declară că au o părere bună, iar 6% nu ştiu sau nu răspund.

Cetăţenii Capitalei şi-au exprimat şi părerea pe care le-o face Dan Diaconescu. Astfel, 72% au o părere proastă despre realizatorul OTV, 16% au o părere bună, 11% nu ştiu sau nu răspund, iar un procent declară că nu îl cunosc. 76% dintre bucureşteni au o părere proastă despre Mircea Geoană, 19% au o părere bună, iar 5% nu ştiu sau nu răspund.

De remarcat că dintre toţi politicienii de mai sus, dar şi dintre alte personalităţi precum: Mugur Isărescu, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Teodor Meleşcanu, C.P. Tăriceanu, Liviu Dragnea, Crin Antonescu are cel mai mare grad de favorabilitate (46%). Imediat după el se situează Mugur Isărescu, despre care 45% au o părere bună, iar 48% au o părere proastă.

Sondajul a fost realizat de „Avangarde Grupul de Studii Socio-Comportamentale” pe un eşantion de 2004 persoane de „18 ani şi peste”. Eşantionul este probabilist, stratificat, cu selecţia aleatoare a punctelor de eşantionare şi a repondenţilor. Interviurile s-au realizat faţă în faţă, la domiciliul repondenţilor. Au fost verificate 1900 de chestionare aplicate, telefonic şi la domiciuliul respondentului. Cercetarea a fost realizată între 5 şi 15 decembrie.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: