Daniel Constantin: „Crin Antonescu este omul politic al anului, deoarece a avut o contributie decisiva la infiintarea ACD si USL, cele mai importante proiecte politice din 2011”

constantin_daniel1.jpgAfirma Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, in interviul acordat portalului Machiavelli.ro.

Pentru Daniel Constantin, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2011 l-a constituit lansarea programelor USL pentru economie, administratie, energie, turism, agricultura, mediu si justitie, iar cel mai neplacut a fost respingerea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

– Care considerati ca au fost cele mai importante evenimente ale anului politic 2011 in Romania?
– Primul eveniment important, in opinia mea, este semnarea protocolului de constituire a Aliantei de Centru Dreapta (ACD), prin care s-a consolidat polul de centru-dreapta din Romania si dreapta autentica, reprezentata de PNL si PC si nu de pseudo-partidul de dreapta PDL.
In al doilea rand, dar in continuarea primului demers, constituirea Uniunii Social Liberale, care este singura alternativa viabila pentru iesirea din situatia dezastruoasa in care ne-a adus actuala putere si singura opozitie reala la PDL si Traian Basescu in incercarea acestora de a impune un premier nelegitim.
Un alt moment important, de data aceasta in registrul negativ, este faptul ca Romania a fost respinsa de la aderarea la spatiul Schengen de mai multe ori in decursul anului 2011. Consider ca aceasta este o mare nereusita a diplomatiei romanesti ai carei lideri de jure si de facto, Traian Basescu si Teodor Baconschi, se preocupa mai mult de tentative de fraudare a voturilor romanilor din strainatate si mai putin de politica externa a Romaniei. Nu in ultimul rand, as mentiona ca eveniment important al anului 2011 lansarile programelor USL pentru economie, administratie, energie, turism, agricultura, mediu si justitie. Am demonstrat inca odata, daca mai era nevoie, ca USL are oameni pregatiti pentru a guverna Romania si solutii viabile pentru a scoate tara din criza.

– Pe cine ati nominaliza in topul personalitatilor politice ale anului 2011 si din ce motiv?
– Cu permisiunea dumneavoastra, as dori sa impart aceasta categorie in doua sub-categorii pe care le-as denumi personalitati pozitive si personalitati negative. In prima categorie l-as nominaliza, in primul rand, pe Crin Antonescu, cel care a avut o contributie decisiva la infiintarea ACD si USL, cele mai importante proiecte politice ale anului 2011. Crin Antonescu este liderul autentic al dreptei din Romania si candidatul USL pentru functia de presedinte al Romaniei. In acelasi timp este de apreciat pentru faptul ca a reusit, in ciuda atacurilor repetate venite din interior, dar mai ales din exterior, sa tina Partidul National Liberal mai unit decat a fost vreodata.
La aceeasi categorie, lideri pozitivi, doresc sa-l nominalizez si pe Victor Ponta, presedintele PSD si co-presedinte al USL pentru determinarea de care a dat dovada in constituirea si consolidarea proiectului politic USL. In acelasi timp, este de apreciat dorinta de reformare a Partidului Social Democrat, lucru care nu este niciodata usor, mai ales in cazul unor partide foarte mari.
La categoria personalitati negative l-as nominaliza, in primul rand, pe Gabriel Oprea, cel care a reusit sa ridice tradarea si traseismul politic la rang de arta. Mocirla in care trage clasa politica actuala, lipsa oricarei viziuni politice si promovarea tradarii si a traseistilor ma face sa-l incadrez fara nicio urma de indoiala in categoria personalitatilor negative, care au facut foarte mult rau Romaniei si democratiei in ultimul an. In aceeasi categorie il incadrez si pe presedinte Basescu, un om care s-a remarcat in 2011 doar prin promovarea unor lucruri incorecte in raport cu functia pe care o ocupa. Traian Basescu ramane, in opinia mea, personalitatea politica care, in decursul timpului, s-a remarcat doar prin diversiune, capitol la care este, cu siguranta, pe primul loc.

– Care credeti ca vor fi factorii cei mai importanti care vor influenta scena politica romaneasca in acest an?
– In primul rand comasarea alegerilor, care va duce la confuzii grave si la certificarea sentimentului de lipsa a democratiei. Folosirea institutiilor statului si toate smecheriile care se vor folosi in campanie vor adcomasarea alegerilor,uce prejudicii grave democratiei din Romania si pot influenta in mod negativ scena politica romaneasca. De asemenea, criza economica, si mai ales agravarea ei, poate fi un factor care sa influenteze puternic situatia politica din Romania anului 2012. Nu in ultimul rand, alegerile care vor avea loc in Franta, Germania si in Statele Unite, cele mai puternice tari din lume, pot influenta, dar nu intr-un mod decisiv, alegerile din Romania.

– Care este previziunea dvs. pentru felul in care va arata Romania politica in decembrie 2012?
– Am convingerea ca Romania va rasufla usurata si speranta va reinvia odata cu castigarea alegerilor de catre USL si instalarea celor mai buni profesionisti in viitorul Guvern. Am spus de mai multe ori ca este timpul ca profesionistii adevarati sa intre in politica si sa demonstreze ce pot cu adevarat.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: