Antena3 – Ponta: USL nu exclude negocieri cu alte partide, pentru a obţine majoritatea în Parlament

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat că obiectivul Uniunii Social Liberale rămâne obţinerea majorităţii în Parlament la alegerile din acest an, dar în cazul în care va avea sub 50% USL va negocia cu alte partide, cu excepţia PDL, informează Mediafax.

„Eu îmi doresc ca USL să obţină în urma alegerilor mai mult de 50% din numărul de mandate în Parlament, pentru a putea guverna singuri. Ceea ce nu înseamnă că va fi guvern PSD, PNL sau PC, ci va fi guvern USL. Dacă nu vom obţine peste 50%, vom fi obligaţi să căutăm un sprijin din altă parte. Domnul senator Frunda a spus clar ce se va întâmpla în acesta caz: USL va obţine peste 50%, UDMR va fi în opoziţie, iar dacă va avea sub 50%, va trebui să discute cu alţi parteneri. Problema nu este dacă USL va fi sau nu la guvernare, ci dacă va guverna singură. Dacă însă nu va putea guverna singură, va negocia cu alte partide, cu excepţia PDL”, a spus Ponta.

Preşedintele PSD şi co-preşedinte al USL a făcut o vizită de lucru la Arad, însoţit de vicepreşedinţii formaţiunii Ecaterina Andronescu şi Ilie Sârbu, unde s-a întâlnit cu conducerile şi cu membri ai celor trei formaţiuni politice care alcătuiesc USL.

În acest context, Ponta a declarat că, în prezent, nimeni nu spune că regimul Băsescu poate fi schimbat de altcineva decât de USL.

„Alături de noi pot fi o mulţime de oameni care nu sunt neapărat membri ai USL: faptul că la Bucureşti primarul general, dl. Oprescu, fără să fie membru de partid, va candida şi va fi alături de noi; ieri la Timişoara m-am întâlnit cu primarul oraşului, dl. Ciuhandu, mă voi întâlni la Sibiu cu dl. Johannis, care nu va fi niciodată membru al PSD, PNL sau PC. Dar noi vorbim totuşi de oamenii care vor să facă ceva bun în această ţară, nu de Băsescu sau de prietenii lui (…). Nu există decât două variante: ori rămân cu Băsescu, Boc şi cu PDL, ori merg cu Antonescu, Ponta şi cu USL”, a adăugat Victor Pon

Reclame

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: