Agerpres – Ialomiţa: Membrii USL s-au alăturat protestatarilor, la Slobozia

Aproximativ 400 de persoane au manifestat din nou, luni seară, în a treia zi de proteste la Slobozia, împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării, printre manifestanţi aflându-se şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL, pensionari, revoluţionari, funcţionari publici, reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate şi învăţământ, dar şi parlamentarul social-democrat Marian Neacşu.

Prezent la protest, preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a declarat că locuitorii din Slobozia au ieşit să protesteze în cel mai paşnic mod şi să-şi strige nemulţumirea şi disperarea faţă de actuala guvernare a României care, în opinia acestuia, este incapabilă şi eşuează în orice proiect. ‘Eşecul acesta, legat de reforma în sănătate, sigur este un motiv al prezenţei lor aici. Au venit oameni din sindicatele din sănătate, care sunt nemulţumiţi de faptul că s-a desfiinţat spitalul de la Ţăndărei, de reducerea numărului de paturi din Ialomiţa, de faptul că Arafat nu a fost sprijinit financiar să realizeze o investiţie la UPU şi pe care a finanţat-o Consiliul Judeţean, şi anume o tehnologie digitală la parter, Arafat fiind marele susţinător al acestei investiţii, pe care, din păcate, Ministerul Sănătăţii a blocat-o. Funcţionarii publici sunt aici disperaţi de tăierea salariilor şi de lipsa de perspectivă a revenirii la situaţia de dinainte. Minciunile şi risipa resurselor publice i-a adus la disperare şi pe oamenii care lucrează în domeniul economic. Şi toţi înţeleg că există doi responsabili: premierul şi preşedintele Băsescu. (…) Le spun acum că românii nu suportă la infinit, că ştiu să fie civilizaţi şi cred în prevederile din Constituţie legate de libertatea lor de a exprima opinii, credinţe şi de a milita pentru ca această ţară să fie guvernată mai bine. (…)’, a afirmat Ciupercă.

Potrivit acestuia, în perioada următoare se pregăteşte un miting organizat. ‘Vom participa în calitate de cetăţeni la acţiuni spontane şi vom insista ca aceste mişcări să nu se oprească decât la momentul unei soluţii. Criza politică în care se află ţara cere soluţie politică, iar această soluţie este demisia lui Traian Băsescu şi a guvernului Emil Boc, formarea unui guvern de Uniune Naţională şi pregătirea alegerilor’, a adăugat acesta.

După aproximativ două ore, timp în care au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, protestatarii au încetat manifestaţia, alungaţi de frigul pătrunzător şi de ninsoarea care începuse să cadă.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: