Comunicat de presa deputat PNL Relu Fenechiu: Puterea se foloseste de Ziua Unirii pentru a se ascunde de romani

Iniţiativa coaliţiei de guvernare de a organiza o şedinţă parlamentară aniversară tocmai cu ocazia zilei de 24 ianuarie nu reprezintă decât o nouă diversiune, menită, pe de o parte, să ocolească dezbaterea propusă de USL cu privire la cea mai mare criză politică din România în ultimii 20 de ani şi, pe de altă parte, să îşi poată justifica frica de a sta faţă în faţă cu populaţia trecută în întregime de limita răbdării.

De 153 de ani, românii celebrează Ziua Unirii Principatelor dansând Hora Unirii în stradă, la Iaşi şi pe malurile Milcovului. Din frica de a sta alături de populaţia acestei ţări, guvernanţii inventează „Şedinţa solemnă în Parlament”, care nu înseamnă decât ascunderea în spatele zidurilor Parlamentului de frica românilor.

Protestele din ultima săptămână nu au făcut decât să sublinieze faptul că românii nu mai suportă abuzurile actualei Puteri, incompetenţa şi hoţia de care au dat dovadă în acest mandat. În ciuda încercării disperate de a atrage în vâltoarea nemulţumirii românilor întreaga clasă politică, mesajul transmis de toţi cei ce îşi strigă disperarea este fără echivoc: demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a întregului guvern şi alegeri anticipate.

Uniunea Social Liberală a susţinut şi susţine organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a dezbate cu seriozitate motivele care stau la baza acestor proteste şi pentru a găsi şi soluţii pentru depăşirea crizei politice în care se află astăzi România.
Rezolvarea acestor probleme ar putea justifica poate chiar şi o şedinţă pe 24 ianuarie. Nu există însă nici un agument pentru parlamentari pentru a lipsi de la manifestările din stradă prilejuite de Ziua Unirii şi a le înlocui cu o şedinţă solemnă.

Din aceste motive, în calitate de parlamentar al judeţului Iaşi, consider că locul tuturor celor aleşi de români să-i reprezinte în Parlament este pe 24 ianuarie în stradă, la Iaşi sau la Focşani, dansând hora unirii alături de ceilalţi români şi nu pe scaunele din Parlament, sărbătorind între ei.

Deputat de Iaşi,
Relu FENECHIU

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: