Comunicat de presa OFL: PDL este obligat sa-si asume esecurile guvernarii

Organizația Femeilor Liberale nu va participa la jocurile de imagine create de către Organizația de femei a PDL. După ce, timp de trei ani de zile a lovit crunt familiile din România, acum, sub presiunea amplelor mișcări de protest, PDL face mișcări disperate să simuleze dialogul.

Doamna Președinte Sulfina Barbu trebuie să ne spună unde a existat dialogul atunci când au tăiat salariile, micșorat pensiile, închis spitalele și concediat zecile de mii de oameni. Și asta în timp ce clientela PDL și-a rotunjit conturile și a distrus aproape toate mecanismele democratice din România. În numele OFL, îi cerem acestei doamne să facă un gest de demnitate politică și decență, să-și depună mandatul pentru a mai da șansa României la revenire.

Timp de trei ani de zile, OFL, prin reprezentanții săi în parlament și teritoriu, a cerut cu insistență dialogul. Acum acesta nu mai poate avea niciun efect, USL va trebui să repare toate greșelile făcute de guvernarea PDL. Este regretabil că și acum, în al 12-lea ceas, Sulfina Barbu nu a renunțat la obișnuitele caracteristici ale PDL, minciuna și demagogia. Trebuie să spunem că noi nu îi cerem nimic, însă România toată le cere să plece de la guvernare. Acest lucru dovedește cât de falimentare au fost politicile PDL pentru români și cât de antidemocratice și antiromânești au fost măsurile promovate de ei, ascunse întotdeauna în spatele interesului național ca în spatele unui paravan”, a declarat Lucia Varga, preşedinte OFL şi deputat al PNL.

OFL este alături de femeile care participă la mitingurile de protest din București și din toată țara. Ca femei preocupate de viitorul familiei și de felul în care se dezvoltă societatea, îi cerem Sulfinei Barbu să recunoască și să-și asume, alături de partidul său, greșelile făcute de actuala guvernare. Este vorba de greșeli în politicile legate de familie și, în special, în politicile pentru  mame și copii. Astfel, s-a tăiat indemnizația de creștere a copiilor, precum și indemnizația de trusou de nou-născut. Dincolo de aceste tăieri, guvernul nu și-a respectat promisiunile referitoare la construcția de creșe, pe care le făcuse. Nu există nici politici privitoare la reducerea fenomenului violenței în familie. Pe scurt, niciuna dintre problemele sau nevoile familiei nu-și găsește rezolvare sau sprijin în măsurile luate de guvernul PDL.

Familiile din România au ajuns la capătul puterilor, sunt asediate şi disperate la propriu de toate aceste măsuri. Oamenii și-au pierdut locurile de muncă, s-au trezit cu  veniturile reduse, cu viitorul copiilor ameninţat, iar acum trăiesc într-o țară  bolnavă fizic și moral.

PDL trebuie să își asume greșelile făcute și să plătească politic pentru toate acestea! PDL  trebuie să plece de la guvernare și să scurteze suferința românilor!

Organizația Femeilor Liberale se solidarizează cu femeile care participă la mitingurile de protest și cere PDL să se comporte cu decență și să procedeze precum în state europene civilizate, cum ar fi Spania, acceptând soluția alegerilor anticipate.

Românii au dreptul să fie conduși de oameni în care au încredere, iar capitalul de încredere se câștiga în alegeri!

22.01.2012        Organizația Femeilor Liberale

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: