Comunicat de presa USL privind decizia CCR referitoare la comasarea alegerilor

Uniunea Social Liberală consideră că decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la comasarea alegerilor locale şi parlamentare este singura normală. USL consideră că actualul Guvern trebuie să demisioneze de îndată, ca urmare a modului în care a tratat problema comasării alegerilor, dincolo de toate celelalte păcate ale acestei guvernări, care solicită o astfel de decizie.

Partidul Democrat Liberal a respins cu agresivitate şi desconsiderare toate semnalele venite din partea societăţii civile, din partea opoziţiei şi a ignorat recomandările europene în materie de alegeri, în ciuda tuturor evidenţelor care arătau faptul că este vorba de o propunere nedemocratică.
Nici chiar în această perioadă, Guvernul nu a făcut niciun pas înapoi, renunţând de bunăvoie la comasarea alegerilor.
Decizia Curţii Constituţionale ar trebui să ducă, după cum am arătat şi cel puţin din motivele enumerate, la demisia de urgenţă a acestui Guvern.
În acest moment, nu mai vorbim doar de lipsa de legitimitate populară a acestui Guvern, ci de modul în care principalul partid politic din guvernare a încercat – contrar Constituţiei – să îşi creeze avantaj în alegeri, prin folosirea pârghiilor statului.

25 ianuarie 2012   Uniunea Social Liberală

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: