NewsIN – Sondaj pe Bucuresti: La parlamentare, USL ar fi votat de 52% dintre cetateni, PDL+UNPR de 26%

La întrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, cu candidatii carui partid sau alianta politica ati vota în colegiul dvs.?”, cei intervievati au raspuns astfel: cu candidatii USL: 52%, cu candidatii PDL+UNPR: 26%, cu candidatii PPDD: 12%, cu candidatii PRM: 5%, cu candidatii PNGCD: 2%, cu candidatii PNTCD: 2%, alti candidati 1%. De notat ca 75% dintre cei din esantion au exprimat o optiune de vot, iar procentul celor care au exprimat o optiune de vot nu poate fi considerat drept prezenta la vot. Raspunsurile la întrebarile privind intentiile de vot sunt influentate si de efectul de „dezirabilitate sociala”: tendinta repondentilor de a da raspunsuri în conformitate cu ceea ce este dorit din punct de vedere social.

La comanda institutului GeoPol s-au realizat 7 sondaje vizând Municipiul Bucuresti, respectiv cele 6 sectoare. Volumul esantionului: 1.800 de respondenti cu vârste de 18 ani si peste din municipiul Bucuresti. Sub-esantioanele pentru fiecare sector au inclus 300 de persoane cu drept de vot. Sub-esantionul final la nivelul municipiului Bucuresti a fost ponderat tinând cont de marimea populatiei cu drept de vot din cadrul fiecarui sector al Capitalei. Tip de esantion: în cadrul fiecarui sector, sectiile de votare au fost selectate aleatoriu. În cadrul fiecarei sectii de votare s-a procedat la selectia aleatorie a gospodariilor si a respondentilor adulti din cadrul gospodariilor. Marja maxima de eroare: +- 2,3% la un nivel de încredere de 95% pentru Bucuresti, respectiv + – 5,6% la un nivel de încredere de 95% pentru sectoarele 1-6.

Sondajul a fost realizat între 9-18 ianuarie 2012, iar modul de intervievare a fost fata în fata la domiciliul repondentilor.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: