NewsIN – Sondaj pe Bucuresti:Oprescu ar fi votat de 55% dintre cetateni,Prigoana de 21%, D. Diaconescu de 10%

Astfel, la întrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de primar general, pe cine ati vota?”, cei chestionati au raspuns astfel: Sorin Oprescu, sprijinit de USL – 55%, Silviu Prigoana, din partea PDL+UNPR – 21%, Dan Diaconescu – 10%, Nicusor Dan, Asociatia Salvati Bucurestiul – 2%, un candidat din partea PRM – 2%, Irinel Columbeanu, independent – 1%, un candidat din partea PNG-CD – 1%, Aurelian Pavelescu din partea PNTCD – 1%, alti candidati – 7%. 81% dintre intervievati au exprimat o optiune de vot, însa procentul celor care au exprimat o optiune de vot nu poate fi considerat drept prezenta la vot.

Sondajul a masurat si optiunile pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Astfel, candidatii USL ar fi votati de 53% dintre bucuresteni, cei ai PDL+UNPR de 23%, candidatii Partidului Poporului ar obtine 13%, cei ai PRM 4%, cei ai PNTCD 3%, cei ai PNG-CD: 1%. Trei procente dintre bucuresteni au indicat alti candidati. 74% dintre membrii esantionului au exprimat o optiune de vot, acest procent nu poate fi însa considerat drept prezenta la vot.

La comanda institutului GeoPol s-au realizat 7 sondaje vizând Municipiul Bucuresti, respectiv cele 6 sectoare. Volumul esantionului: 1.800 de respondenti cu vârste de 18 ani si peste din municipiul Bucuresti. Sub-esantioanele pentru fiecare sector au inclus 300 de persoane cu drept de vot. Sub-esantionul final la nivelul municipiului Bucuresti a fost ponderat tinând cont de marimea populatiei cu drept de vot din cadrul fiecarui sector al Capitalei. Tip de esantion: în cadrul fiecarui sector, sectiile de votare au fost selectate aleatoriu. În cadrul fiecarei sectii de votare s-a procedat la selectia aleatorie a gospodariilor si a respondentilor adulti din cadrul gospodariilor. Marja maxima de eroare: +- 2,3% la un nivel de încredere de 95% pentru Bucuresti, respectiv + – 5,6% la un nivel de încredere de 95% pentru sectoarele 1-6.

Sondajul a fost realizat între 9-18 ianuarie 2012, iar modul de intervievare a fost fata în fata, la domiciliul repondentilor.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: