Agerpres – Protestul din Piaţa Universităţii a continuat şi la minus 15 grade. La fel, protestele din ţară

Protestul din Piaţa Univeristăţii a continuat, luni, în cea de-a 18-a zi consecutiv.

Câteva zeci de bucureşteni au îndurat gerul, au strigat lozinci, au afişat pancarte cu mesaje antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de actualul regim.  Deşi primarul general al Capitalei a autorizat mai multe proteste ale sindicaliştilor din diverse domenii, foarte puţini s-au încumetat să îndure frigul de afară.  Nici lozincile pe care manifestanţii le-au strigat nu au mai fost la fel de ”colorate” ca în primele zile. Oamenii s-au rezumat la cele deja consacrate – ”Jos Băsescu”, Jos Guvernul”, ”Jos puterea”.

Oficiali ai Jandarmeriei au declarat, luni seara, pentru AGERPRES, că nu au avut loc incidente şi că deşi mitingul nu este autorizat jandarmii sunt la faţa locului pentru a asigura linistea şi ordinea publică.  Protestele au continuat şi în restul ţării dar la fel ca în Capitală numărul manifestanţilor s-a redus simţitor, cel mai probabil din cauza frigului.

La Alexandria au protestat circa 30 de persoane, la Ploieşti aproximativ 30 de revoluţionari au cerut organizarea de alegeri anticipate iar la Slatina şi Caracal protestele au fost reluate în cursul după-amiezii când aproximativ 200 de manifestanţi, în marea lor majoritate pensionari, au declarat că posibila majorare a pensiilor cu 5% nu este în măsură să-i mulţumească.

La Reşiţa cei aproximativ 60 de protestatari au solicitat autorizaţie pentru continuarea manifestărilor până pe data de 15 februarie şi au făcut apel la unitate.

Aproximativ 60 de bistriţeni s-au adunat luni în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud pentru a protesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi guvernului, chiar dacă afară erau minus şapte grade Celsius. Cea de-a 16-a zi de proteste de la Bistriţa i-a avut ca protagonişti, în mare parte, pe cei care au venit în fiecare după-masă să îşi strige nemulţumirea în stradă, din rândul acestora făcând parte medici, avocaţi, scriitori, pensionari şi lideri sindicali. Manifestanţii nu s-au arătat deranjaţi de faptul că îşi strigă lozincile zi de zi în faţa unei instituţii goale şi au spus că sunt decişi să continue protestul şi marţi, de la ora 17,00.

Aproape o sută de sibieni au mărşăluit timp de trei ore, luni seara, pe principalele bulevarde ale oraşului, la minus 14 grade Celsius, scandând lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale, dar şi împotriva FMI-ului. Pentru prima dată s-a scandat pentru susţinerea unui Guvern alcătuit din tehnocraţi, singura garanţie a unor alegeri corecte, în opinia protestatarilor.  Manifestanţii sibieni s-au înjumătăţit la finalul mitingului, din cauza gerului. Cei mai mulţi s-au încălzit pe traseu cu ceai fierbinte, oferit gratis de persoane care au dorit să rămâne anonime.  Asociaţia revoluţionarilor Sibiu Decembrie 89, organizatorul protestului autorizat de Primăria Sibiu, intenţionează să prelungească protestele până pe 7 februarie.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: