Comunicat de presa USL privind organizarea alegerilor locale la termen, 3 februarie 2012

Uniunea Socială Liberală salută revenirea la normalitate a procesului electoral, odată cu publicarea de către Curtea Constituţională a motivaţiei deciziei în problema comasării alegerilor, care interzice amânarea alegerilor locale. Amânarea alegerilor locale ar fi fost un proces nedemocratic şi neconstituţional, iar Curtea Constituţională a consfinţit acest fapt prin decizia sa.

USL reafirmă faptul că aceasta este singura decizie normală care putea fi luată, ţinând cont de prevederile legale şi constituţionale. USL consideră că actualul Guvern trebuie să demisioneze de îndată, ca urmare a modului în care a tratat problema amanării alegerilor.

Uniunea Social Liberală a susţinut de la bun început faptul că prelungirea mandatelor aleşilor locali nu se poate face decât cu încălcarea Constituţiei. În ciuda tuturor evidenţelor şi a semnalelor venite din partea societăţii civile, a mass-media şi a partidelor de opoziţie, cu privire la caracterul nedemocratic şi neconstituţional al amânării alegerilor locale, puterea a ales să meargă mai departe, de o manieră absolut sfidătoare pentru opinia publică.

USL a precizat încă de la început că argumentul economisirii fondurilor publice, invocat de Guvern, nu poate fi folosit atunci când vine vorba de procese democratice de legitimare a regimului politic. De asemenea, USL a atras atenţia în repetate rânduri că suprapunerea a două procese electorale distincte, ce presupune exprimarea opţiunii pe şase buletine de  vot, va bulversa electoratul şi va complica procedura de vot. Acum, Curtea Constituţională confirmă validitatea tuturor acestor semnale transmise de opoziţie.

Uniunea Social Liberală speră că, prin publicarea acestei motivaţii, se face un pas major către organizarea unui proces electoral corect, al cărui deznodământ să reflecte voinţa populară.

În aceasta lună, oamenii au protestat în stradă pentru respectarea drepturilor lor democratice, iar măsura amânării alegerilor ar fi fost menită să limiteze exercitarea acestor drepturi de către români.

USL reafirmă faptul că decizia Curţii Constituţionale ar trebui să consfinţească finalul de mandat al actualului Guvern, singurul care a încercat în mod direct, folosind pârghiile instituţionale de care dispune, să fugă de votul cetăţenilor.

3 februarie 2012 Uniunea Social Liberală

Etichete:, , , ,

2 comentarii pe “Comunicat de presa USL privind organizarea alegerilor locale la termen, 3 februarie 2012”

  1. tinnyturner 3 februarie 2012 la 8:09 PM #

    Speram, in continuare, ca macar tratamentul de soc prescris de Curtea Constitutionala sa-i trezeasca pe paranoici de la conducerea si guvernarea tarii si sa demisioneze. Da-le Doamne un miligram de iubire pentru poporul acesta, care i-a suportat cu stoicism mai bine de sapte ani!

    Apreciază

  2. Daria25 4 februarie 2012 la 2:46 PM #

    Sa ne aducem aminte cu cata ipocrizie sa umflau in pene, in Parlament, Udrea si Boc. Spuneau ca au apelat la aceste masuri [de nenorocire a populatiei], cu pretul voturilor. Astia ar face orice sa ramana pe scaunele alea, calca peste cadavre fara nicio retinere.Problema lor principala este insa poporul, care nu i mai vrea, si arata asta in fiecare zi!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: