Mediafax – Peste 500 de persoane, la un miting organizat de primarii USL la Bistrita, în fata PDL

Peste 500 de persoane din mai multe comune si orase conduse de primari USL au protestat, vineri, timp de doua ore, în fata Palatului Administrativ si a sediului PDL din Bistrita, scandând lozinci împotriva conducerii Consiliului Judetean (CJ) si a liderului judetean al PDL, Ioan Oltean.

Mitingul de protest, organizat de primarii USL, a început la ora 12.00 în fata Palatului Administrativ, unde sunt sediile Prefecturii Bistrita-Nasaud si Consiliului Judetean si unde peste 500 de persoane din mai multe comune conduse de primari USL au început sa scandeze lozinci împotriva presedintelui CJ, Liviu Rusu (PDL), dar si a liderului judetean al PDL, Ioan Oltean, ca sa îsi exprime astfel nemultumirea ca de la bugetul judetean s-au alocat pentru comunitatile lor foarte putini bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au scandat: „Rusine sa va fie!”, „Hotii!”, „Jos Oltean!”, „Jos Basescu!”, „PDL, toti sunteti niste hoti!”, „Iesi afara, javra ordinara!” si au afisat pancarte pe care scria: „Lasati-ne, sunteti incompetenti!”, „Pe actuala putere scrie coruptie!”, „Adio, Liviu Rusu!”, „Comunele nu sunt mosia lui Liviu Rusu!”, „Liviu Rusu = eroare electorala!”, „Jos mafia de la CJ!”, „Jos ciuma portocalie!”, „Ne-ati momit cu galetuta/ Apoi ne-ati taiat lefuta”, „Voi traiti bine, noi în saracie!”.

Totodata, ei au afisat si o caricatura a presedintelui CJ, Liviu Rusu, în dreptul caruia scria „baciul”, si a celor 16 consilieri judeteni PDL, numiti „oite”. Pe pancarta scria: „Când va spun eu sa votati/ Mâna toti sa ridicati/ Ca sa nu ma suparati/ Ca va dau pe toti afara/ Si ramâne stâna goala!”. În timp ce manifestantii scandau, din sediul Prefecturii a iesit primarul din Runcu Salvei, Anchidim Pavelea (PDL), care a fost huiduit.

Mai multi primari si liderii USL Bistrita-Nasaud, deputatii Emil Radu Moldovan, respectiv Ioan Mintean, au tinut discursuri în care au criticat administratia judetului si modul în care au fost împartiti banii publici, ei spunând ca nu s-au respectat niciun fel de criterii decât cele politice. Dupa circa o ora, o delegatie formata din mai multi primari USL, consilierii judeteni ai PNL si PSD si cei doi lideri ai organizatiilor judetene a mers sa discute cu prefectul Cristian Florian, i-au dat un memoriu si i-au cerut sa declare ilegala hotarârea CJ privind alocarea bugetului.

Apoi, ei au mers cu un etaj mai sus, în biroul presedintelui Consiliului Judetean, Liviu Rusu (PDL), si au discutat cu acesta despre nemultumirile lor, timp în care manifestantii scandau în continuare lozinci în fata Palatului Administrativ.

În jurul orei 13.30, manifestantii au mers la sediul PDL, unde se afla Ioan Oltean. El le-a transmis ca accepta sa discute cu o delegatie a lor în sediu, dar manifestantii au refuzat, cerându-i sa iasa afara. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, au continuat sa scandeze, inclusiv „Iesi afara javra ordinara!”. Ulterior, având în vedere ca autorizatia pentru miting expira la ora 14.00, manifestantii au început sa plece, la cererea deputatului Emil Radu Moldovan.

Anterior, într-o conferinta de presa sustinuta la sediul PDL Bistrita, presedintele CJ, Liviu Rusu, a declarat ca primarii opozitiei nu au de ce sa fie nemultumiti fiindca au primit sume destul de importante de la bugetul judetean. „Primariile PSD, 31 la numar, au primit 116,196 milioane de lei, adica 61 la suta din bugetul total. La primariile PNL, noua în total, ajung 14,668 de milioane de lei, ceea ce înseamna opt la suta din bugetul judetului, iar primariilor PDL, 22 la numar, li se transmit 59,496 de milioane de lei, ceea ce reprezinta 31 la suta”, a declarat Liviu Rusu, care însa a cuantificat gresit primariile, PSD având 30 si PNL zece, cu tot cu un primar independent simpatizant al acestei formatiuni. Presedintele CJ nu a refacut calculele nici dupa ce jurnalistii i-au atras atentia.

El a dat însa câteva exemple de primarii conduse de PSD care au primit, în opinia sa, foarte multi bani, între care Primaria Feldru, care are cei mai multi locuitori din judet si care a primit circa 5 milioane de lei. O alta comuna cu populatie numeroasa, Maieru, a primit 6 milioane de lei, primarul de aici fiind membru PDL.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Mediafax – Peste 500 de persoane, la un miting organizat de primarii USL la Bistrita, în fata PDL”

  1. Neagos 3 februarie 2012 la 7:51 PM #

    Cei care fac aceste demersuri, de la miting organizat, pana la gesturi ce nu fac cinste persoanei si functiei pe care o detin, fie ei deputatii Radu Moldovan si Ioan Tintean, dar mai ales primarii comunelor Feldru, Cosbuc, Salva, Sant, s. a., ar trebui sa se uite la alocarile bugetare din mandatul domnului Marinescu, cand primariile ce nu apartineau PSD, primeau – (zero).
    Mai pot face paralele cu cei 8-12 ani de mandat, cu realizarile de atunci si cele realizate in ultimii 3 ani, in timpul acestui guvern atat de blamat. Si daca sunt cinstiti si corecti, sa prezinte public aceste impliniri. Doar atunci va sti cetateanul onest care este adevarul. Si abia apoi sa vina in strada si sa protesteze…

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: