Mediafax – Dragnea: Discursul lui Ponta, o greşeală care trebuie asumată, dar nu repetată

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că discursul lui Victor Ponta de la învestirea Guvernului Ungureanu reprezintă o greşeală care trebuie asumată, dar care nu mai trebuie repetată în acest an electoral. „Cred că Victor Ponta a intenţionat să transmită un alt mesaj decât cel care a rezultat din discursul său din Parlament. Cred că, din dorinţa de a avea o atitudine cât mai echilibrată, domnul Ponta s-a îndepărtat cam mult de discursul firesc al unui lider al opoziţiei. Este o greşeală pe care trebuie să ne-o asumăm, dar pe care nu ne permitem să o mai repetăm. Suntem într-un an electoral, iar astfel de erori ne pot afecta foarte mult, după cum s-a mai întâmplat în trecut”, a declarat secretarul general al PSD.

Liviu Dragnea a subliniat că problema noului premier nu ţine de profilul personal al lui Mihai Răzvan Ungureanu, ci de funcţia ocupată de acesta înainte de a deveni prim-ministru.  „Nu persoana domnului Ungureanu este în discuţie, ci poziţia deţinută de acesta în fruntea Serviciului de Informaţii Externe. Poate că eu sunt ceva mai obtuz, dar cred că numirea unui şef de serviciu secret la conducerea unei ţări care a fost teorizată decenii întregi de fosta Securitate reprezintă un gest de sfidare a acestui popor”, a spus liderul social-democrat.

Referitor la miniştrii numiţi în Cabinetul Ungureanu, secretarul general al PSD a precizat că „avem un Guvern de beizadele, de lupi tineri care s-au înfruptat din aceeaşi pradă obţinută prin jaf şi corupţie de haita portocalie”.  „Nu este o schimbare a clasei politice, ci doar un spectacol cu măşti pus în scenă de aceeaşi garnitură a guvernului Boc”, a subliniat Dragnea.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.

Reclame

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: