Agerpres – D. Constantin: Preşedintele încearcă să mute atenţia opiniei publice de la incapacitatea Guvernului

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, copreşedinte al USL, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că invitaţia preşedintelui Traian Băsescu pentru luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, reprezintă o încercare de a muta atenţia opiniei publice de la ‘incapacitatea Guvernului de a gestiona situaţia din judeţele afectate de zăpadă’.

Potrivit acestuia, cele două teme invocate de şeful statului în scrisoarea adresată liderilor partidelor parlamentare nu reprezintă o urgenţă, mai ales că Uniunea Social Liberală şi-a exprimat poziţii repetate în acest sens în ultimele două săptămâni. El a reamintit, în context, că Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară intră în vigoare la finele anului 2013, fiind susţinut de opoziţie cu mici amendamente. ‘O decizie privind participarea la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu va fi luată de Partidul Conservator în cursul zilei de astăzi, dar nu văd urgenţa acestor două subiecte, pentru că, cel puţin în ultima săptămână, USL şi-a exprimat zilnic poziţia faţă de acestea. Mi se pare de fapt o încercare a preşedintelui de a muta atenţia opiniei publice de la incapacitatea Guvernului de a gestiona situaţia din judeţele afectate – Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi altele’, a subliniat liderul USL.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis duminică, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, 13 februarie a.c., la o discuţie, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, discuţia va privi următoarele teme: perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: