MEDIAFAX – Antonescu: Greva parlamentarilor USL continuă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că greva parlamentarilor USL va continua, el precizând că există patru condiţii care ar trebui îndeplinite de actuala guvernare pentru ca opoziţia să renunţe la acest protest. Liderul PNL a precizat că prima condiţie se referă la acceptarea, din partea actualei puteri, a scoaterii Parlamentului din zona „bătăii de joc”.

El a cerut ca actuala guvernare să îşi ia angajamentul că va respecta rolul de legiuitor al Parlamentului şi că nu va guverna prin angajări de răspundere şi prin Ordonanţe de Urgenţă.

A doua condiţie expusă de liderul PNL ţine de intrarea în normalitate a activităţii Parlamentului, astfel încât parlamentarii puterii să nu mai fie trataţi ca „marionete”, ci să fie lăsaţi să se exprime prin vot în cazul unei eventuale moţiuni de cenzură.

Antonescu a spus că a treia condiţie se referă la sancţionarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a deputatului Sever Voinescu, care ar trebui decăzuţi din poziţiile deţinute în ierarhia Camerei.

A patra condiţie, potrivit lui Antonescu, are în vedere rediscutarea situaţiei „nefireşti” dată de faptul că un partid care nu a participat la alegeri este recunoscut în structurile de conducere ale Parlamentului.

Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au aprobat, la începutul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în „protest parlamentar pe perioadă nedeterminată”.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: