Comunicat de presa USL privind incercarea PDL de a-l implica pe primarul Oprescu in reglarea de conturi dintre mafiile pedeliste, 17.02.2012

Consiliul Concurenţei a dezvăluit recent un episod al confruntării dintre grupurile de interese din interiorul PDL. Aceste dispute între grupări de tip mafiot au apărut în spaţiul public în contextul stabilirii candidatului PDL la Primăria Capitalei. Astfel, diferitele centre de putere din interiorul principalului partid de guvernământ încearcă să îşi susţină propria clientelă şi să îşi impună candidatul la Primăria Generală. Pentru a masca războiul dintre mafiile portocalii, PDL încearcă să manipuleze şi să direcţioneze atenţia spre primarul Sorin Oprescu.

USL doreşte să precizeze  că demersul Consiliului Concurenţei nu priveşte Primăria Capitalei. Controlul vizează o serie de firme private, suspectate că ar fi realizat un cartel. De altfel, Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei a afirmat ieri că nu autorităţile locale sunt vizate, acestea fiind de obicei victime ale practicilor neconcurenţiale.

Mai mult, în comunicatul de presă al Consiliului Concurenţei se precizează că acţiunile sale vizează 11 companii participante la procedura de achiziţie publică organizată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Prin urmare, cei care ar trebui să dea explicaţii sunt chiar reprezentanţii PDL, deoarece majoritatea în Consiliul General aparţine democrat-liberalilor.

Pentru corecta informare a opiniei publice, USL doreşte să precizeze că formula „licitaţii trucate”, întâlnită pe scară largă în spaţiul mediatic este incorectă. Nu licitaţiile sunt trucate. Consiliul Concurenţei nu verifică legalitatea licitaţiilor organizate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. „Trucajul”, dacă el există, constă în înţelegerea neconcurenţială a firmelor de construcţii, care s-au prezentat la licitaţii cu oferte similare, după cum susţine Consiliul Concurenţei.

17 februarie 2012

   Uniunea Social Liberală

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: