Agerpres – Olt: Organizaţiile PSD şi PNL din Slatina vor merge la mediere la Bucureşti

Organizaţiile PSD şi PNL din Slatina au mai multe divergenţe privind campania electorală pentru alegerile locale, motiv pentru care, potrivit preşedintelului PNL Olt Ioan Ciugulea, reprezentanţii locali ai acestor partide vor merge la Bucureşti, la forul de conducere central al USL, pentru mediere.

Ciugulea a admis joi, într-o conferinţă de presă, că sunt mai multe organizaţii locale ale partidelor ce formează USL care nu se înţeleg, au divergenţe şi pentru a putea pregăti campania electorală se va apela la mediere de la nivel central. ‘Săptămâna trecută, la nivel de USL Olt, am stabilit peste 80% din direcţiile de acţiune în vederea alegerilor locale. Unde nu ne vom înţelege vom merge la mediere la nivel naţional. Eu consider că ne înţelegem foarte bine în judeţ, chiar dacă sunt unele divergenţe şi USL va funcţiona la nivel judeţean. În Slatina USL nu funcţionează din punct de vedere strategic, privind viitoarele direcţii de acţiune în campanie, la alegeri. Sunt multe puncte asupra cărora organizaţiile PNL şi PSD Slatina nu au căzut de acord şi vom merge la mediere la Bucureşti’ a spus liderul PNL Olt.

Acesta a menţionat că PNL va avea candidaţi proprii în Corabia (fostul edil Ştefan Pârlea), la Caracal (consilierul local Şerban Cernat), dar şi în alte localităţi, însă numele candidaţilor va fi anunţat abia în a doua parte a lunii martie. Un candidat comun, altul decât în municipiul reşedinţă de judeţ, va avea USL la Balş. Anunţul a fost făcut joi de către preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta a arătat că PSD, PNL şi PC vor susţine la Balş candidatura actualului primar, liberalul Mădălin Teodosescu.

Stănescu a menţionat că îşi doreşte să fie cât mai multe localitităţi din judeţ unde PSD, PNL şi PC să aibă candidaţi comuni deoarece în caz contrar îi va fi dificil în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Olt, pentru un nou mandat din partea USL. ‘Sunt şi organizaţii locale PSD şi PNL care nu se înţeleg şi trebuie să găsim o formulă de înţelegere în vederea campaniei pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean. Eu sper să fie un număr cât mai mare de candidaţi comuni şi la alegerile locale’ a afirmat Stănescu.

Acesta a mai anunţat că primarul din Scorniceşti, care a fost ales în funcţie în ultimul mandat din partea PNL, va candida pentru PSD, partid care l-a susţinut la primul mandat.  La Slatina, candidatul USL va fi preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu. Liberalii ar fi dorit să-şi impună la Slatina propriul candidat, pe preşedintele organizaţiei, medicul Sorin Brătoi.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: