MEDIAFAX – Antonescu:PNL Prahova trebuie să se bată cu PDL şi cu Roberta Anastase, nu să facă jocurile acesteia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, răspunzând solicitărilor protestatarilor adunaţi în faţa sediului central al partidului, că organizaţia de Prahova trebuie să se bată cu PDL şi cu Roberta Anastase şi nu să facă jocurile Robertei Anastase.  Crin Antonescu a fost întâmpinat luni de circa 30 sau 40 de protestatari, membri ai organizaţiei PNL Prahova, care i-au solicitat să se ţină cont şi de părerea lor în ceea ce priveşte destinul acestei filiale, având în vedere că fosta conducere a fost demisă, iar conducerea interimară numită nu are şi suportul lor. „Suntem de la PNL Prahova şi protestăm faţă de ceea ce s-a întâmplat cu tineretul de acolo care a fost demis, Biroul judeţean a fost demis, iar Biroul de studenţi a fost demis. Am venit pentru a cere să se ţină cont şi de părerile noastre”, i-a spus un tânăr protestatar liderului PNL, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL i-a răspuns că situaţia organizaţiei Prahova se va rezolva prin luarea unor decizii conform statutului, această problemă fiind pe ordinea de zi a viitorului Comitet Naţional Executiv al partidului.  Crin Antonescu s-a uitat cu atenţie la pancarta pe care tânărul o ţinea în mâini şi pe care scria „Revoluţia bunului simt, doar în prime-time?” şi l-a întrebat pe tânăr dacă acest mesaj este venit de la PDL. Tânărul i-a răspuns negativ.  Crin Antonescu a mai vorbit şi cu o reprezentantă a filialei prahovene căreia i-a spus că organizaţia PNL Prahova trebuie să se bată cu PDL şi cu Roberta Anastase.  „Nimeni nu vrea să rezolve negativ pentru prahoveni. La Prahova căutăm o soluţie ca să avem o organizaţie care se bate cu PDL şi cu doamna Anastase, nu care face jocurile doamnei Anastase. Asta consider eu că e de bun simţ”, i-a spus Antonescu reprezentantei filialei, răspunzând astfel şi mesajului scris pe pancarta tinerilor.

Aproximativ 30-40 de persoane din organizaţia PNL Prahova au venit, luni, la sediul central al PNL, solicitând să vorbească cu liderul partidului, Crin Antonescu, în vederea organizării de alegeri „libere şi corecte” la nivelul filialei.  Unii dintrei cei care s-au adunat în faţa sediului PNL ţineau în mâini foi A3 pe care era scris: „Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi”, „Revoluţia bunului simţ – da, revoluţia bunului plac – nu”, „Vrem partid liber(al)”, „Revoluţia bunului simţ, doar la televizor în prime-time?!!”, „Crin, şi dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?”, „Crin, wake up man!”.

Liderii acestor membri ai organizaţiei PNL Prahova au declarat jurnaliştilor că solicită respectarea statutului la nivelul organizaţiei şi alegerea unei conduceri a filialei în acord cu dorinţa membrilor organizaţiei şi nu cu ceea ce doreşte conducerea centrală.  Cei care şi-au asumat în calitate de lideri acest protest desfăşurat în faţa sediului central sunt foştii membrii ai conducerii organizaţiei PNL Prahova.

În 19 decembrie 2011, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că BPC şi CNEx au aprobat, prin vot secret, propunerea sa de demitere a preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, împreună cu Biroul organizaţiei, şi de a numi un birou şi un preşedinte interimar, în persoana lui Mircea Roşca.  Antonescu a spus că a propus BPC demiterea lui Semcu întrucât acesta a revenit asupra demisiei din calitatea de preşedinte al PNL Prahova chiar în şedinţa BPC. „Fostul preşedinte Adrian Semcu a revenit, acum, în şedinţă, asupra demisiei. În calitate de preşedinte, am propus BPC demitera preşedintelui PNL Prahova şi dizolvarea Biroului permanent teritoarial. Această propunere a fost adoptată de BPC cu 25 de voturi «pentru», 3 voturi «împotivă» şi trei abţineri, votul fiind secret”, a spus atunci Antonescu.

El a precizat că a propus BPC un Birou interimar al organizaţiei prahovene alcătuit din 21 de membri, mulţi dintre ei din vechiul biroul, respectiv toţi consilierii judeţeni, toţi foştii vicepreşedinţi şi foştii parlamentari.  „Preşedinte interimar al acestui organism este fostul vicepreşedinte Mircea Roşca. Este o opţiune care nu a fost a mea personală, ci consensuală, a Biroului. Am optat pentru o formulă coerentă, care să aibă determinare, hotărâre şi să acţioneze cât se poate de radical în Prahova, unul din câmpurile de bătălie foarte importante ale anului viitor”, a spus Antonescu.  „Motivele pentru care am solicitat demitere ţin de nevoia ca o organizaţie, într-un an electoral, să fucţioneze coerent şi eficient – nu se putea în condiţiile dinainte – şi, doi – nevoia ca cei care conduc să se afle în luptă reală cu actuala putere”, a spus la acel moment Antonescu.

Adrian Semcu, preşedinte al PNL Prahova, anunţase, pe 9 decembrie, că demisionează din funcţie. Pe 12 decembrie el anunţa, în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Prahova, că renunţă la demisie şi rămâne în funcţia de şef al filialei Prahova a PNL. Cu toate acestea, după plecarea acestuia de la şedinţa Biroul Politic al organizaţiei judeţene cei prezenţi au ales un nou preşedinte interimar.

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “MEDIAFAX – Antonescu:PNL Prahova trebuie să se bată cu PDL şi cu Roberta Anastase, nu să facă jocurile acesteia”

 1. Carmen Ciobotaru 27 februarie 2012 la 6:09 PM #

  Cred câ ce se întîmpla la Prahova, are strînsă legătură , cu ce s-a întîmplat acum putin timp în urmă , numirea lui Melescanu, în locul lui Ungureanu. Păcat de bunele intentii ale domnului CRIN ANTONESCU, are în partid din păcate, multi trădători. Cred că Melescanu ar trebui exclus imediat din USL, pt. a nu lăsa loc de interpretări. Degeaba avem lider onest, cinstit si cu bune intentii, năravul unor politicieni, de a fugi după ciolan este greu de schimbat. Eu nu l-am plăcut pe Melescanu niciodată, se vede că este un tip alunecos,cred că excluderea lui din PNL ar fi o solutie bună. Probabil a stat acolo fiind omul lui Basescu .Si l-a Prahova afisele cu care a fost întîmpinat CRIN ANTONESCU, erau penibile, semănau tot un fel de pregătire de trădare, după ce arată diversiunea populatiei.
  RUSINE, PÎNĂ CE NU VOM ÎNVĂTA SA NU-I UITĂM PE TRASEISTII POLITICI , FRPTURISTII SI PUPINCURISTII PUTERILOR, OR CARE AR FI ACEIEA , NU VOM SCAPA DE MIZERIA DIN PLITICĂ.!!!!!!!

  Apreciază

  • Gondolin 27 februarie 2012 la 6:11 PM #

   din pacate nu poti da afara din partid pe cineva care este autosuspendat. 😦

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: