JN: Mişcarea populară – o încercare mincinoasă

Din nou revine în atenţia opiniei publice coaliţia pedelistă a Miş­că­rii Populare. Te-ai fi aşteptat la ceva mai inteligent din partea strategilor de la Cotroceni, şi nu la reluarea unui proiect cenuşiu şi fără mari şanse de impact în rândul electoratului. Observăm doar o simplă în­şi­rui­re de partiduleţe cvasi-inexistente, dar zgomotoase din punct de vedere mediatic, o amestecătură de doctrine (vorba vine!) care se bat cap în cap.

E destul de complicat să pui PNG-ul lui Becali (ce ideologie o avea?) alături de PDL (a exersat toa­te ideologiile posibile) şi de UNPR, care susţine că reprezintă stânga autentică. Şi să nu mai vorbim de PNŢCD şi PIN, două for­ma­ţi­uni politice mai degrabă virtuale, existente doar în talk-show-uri. Şi pentru ca această ciorbă ide­o­­logică să fie completă, să ni-l ima­gi­­năm pe Răzvan Ungureanu (cel chemat să salveze regimul Bă­ses­cu) conducând oastea de strânsu­ră a Mişcării Populare în lupta elec­to­ra­lă ce va urma. Evident că va fi un eşec, evident că toa­tă aceas­tă încercare politico-media­tică nu are de­cât un singur scop: să piardă „ur­me­le” PDL-ului în ochii unui electorat din ce în ce mai convins că acest partid este principalul vinovat pentru situaţia catas­trofală în care a ajuns România.

La urma urmei, întreaga po­ves­te este mai mult decât hilară. Adică tocmai PDL-ul, marele partid reformator al României, cel care l-a dat ţării pe Traian Băsescu, se ascunde, pe câmpul bătăliei electorale, în spatele lui Becali? Nu poate partidul din Modrogan să înfrunte direct votanţii fără astfel de artificii? Este clar că proiectul Mişcării Populare nu constituie altceva de­cât o încercare disperată de seduce­re a populaţiei, cu speranţa – ei chiar cred că vor reuşi! – că vor rămâne la putere.

Mişcarea Populară reprezintă falimentul unui mod de a face po­li­tică, întortocheat şi lipsit de substanţă, un subterfugiu prin care se încearcă păcălirea alegătorilor. Altădată a mers, situaţia economică era alta, mult mai bună, însă acum populaţia aşteaptă lucruri concrete şi eficiente. Regimul Bă­ses­cu s-a bazat pe strategii de imagi­ne, pe lovituri mediatice care dau bine la televizor. Nimeni nu mai crede în astfel de trucuri, aşa cum se preconizează a fi şi Mişcarea Populară.

În ciuda sondajelor generoase, PDL este un partid care va dis­pă­rea după alegerile de la sfârşitul anului. Nu poţi supra­vie­ţui doar prin în­cer­cări şmechere de a părea ceea ce nu eşti, nu poţi câştiga doar prin demagogie, fără a te strădui să şi construieşti ceva viabil. Vi­i­toa­rea guvernare va moşteni o Ro­mâ­nie sufocată de probleme uria­şe, rod al unei administrări arbitrare şi arogante. Regimul Bă­ses­cu-PDL poate fi privit doar ca o acoladă neferici­tă şi păguboasă în istoria postdecembristă a Ro­mâ­ni­ei. Căci aici se încadrează şi aceas­tă tentativă haotică şi mincinoasă de constituire a Mişcării Populare.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: