Agerpres – Timiş: Protestatarii din Timişoara cer USL să îi sprijine

Revoluţionarii care protestează în Piaţa Operei din Timişoara de 116 zile s-au întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai USL, cerându-le politicienilor Opoziţiei să încheie cu ei protocolul de sprijin ‘Manifestul din Banat’, pentru ca eforturile şi cererile lor de până acum să nu fie periclitate.  Protestatarii au punctat faptul că, dacă USL Timiş nu vine alături de ei să încheie protocolul, lupta lor poate fi sortită eşecului, iar revendicările lor riscă să fie însuşite de alţii.

‘Manifestul din Banat’ a făcut mult mai mulţi paşi decât orice proclamaţie şi orice manifest din România, pentru că am ajuns la negocieri şi la dezbateri, atât pe plan local, cu toate partidele, inclusiv cele de la guvernare, cât şi pe plan naţional. Primul partid cu care am stabilit relaţia de colaborare a fost PSD, apoi PDL şi celelalte’ a declarat pentru presă Tudorin Burlacu, unul dintre liderii revoluţionarilor din Timişoara, care a remarcat faptul că actuala putere politică nu se ţine de cuvânt, ci doar ‘mimează dialogul’.

Printre cerinţele celor prezenţi la întâlnirea de luni s-a regăsit şi legiferarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, aşa cum a fost enunţat în forma iniţială, dar şi pedepsirea celor care au golit vistieria ţării şi care sprijină economia subterană. Au fost criticaţi cei de la guvernare, preşedintele Traian Băsescu şi ‘oligarhia din jurul său, chiar dacă Guvernul Boc a căzut’.  ‘Am vrut să ne întâlnim la aceeaşi masă, să ajungem la un numitor comun, să vedem ce putem face şi ce nu. USL nu mai are voie să ducă societatea românească în eroare, trebuie să convină ce poate şi ce nu poate să înfăptuiască’, a spus Maria Grapini, preşedinta PC Timiş, prezentă la întâlnirea cu protestatarii.

La rândul său, reprezentantul PNL Timiş la discuţii, Viorel Coifan, a subliniat faptul că este nevoie de trei lucruri: ‘revendicările protestatarilor să fie cuprinse în programul USL, să fie stabiliţi oamenii care le vor pune în practică şi permanentizarea întâlnirilor cu protestatarii’.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: