Agerpres – USL Prahova şi-a stabilit candidaţii la alegerile locale: 53 de la PSD, 51 de la ACD

Uniunea Social Liberală (USL) Prahova şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile locale, mai mult de jumătate dintre aceştia urmând a fi de la PSD.  Preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că toţi primarii în funcţie au fost nominalizaţi drept candidaţi pentru un nou mandat, iar în cazul în care aceştia refuză să mai candideze, atunci organizaţia locală a partidului în cauză are obligaţia de a alege o altă persoană.

Conform listei, PSD va avea candidaţi în 53 dintre cele 104 localităţi ale judeţului, în timp ce ACD va avea 51 de candidaţi, din care PNL 46 iar PC cinci.De asemenea, în localităţile în care USL nu are primari în exerciţiu, partidul care nu are candidat va obţine funcţia de viceprimar.

La nivelul judeţului Prahova, PSD va avea candidaţi pentru Primăria Ploieşti – senatorul Iulian Bădescu şi pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ) – Mircea Cosma iar PNL are candidat pentru primăria celui de-al doilea municipiu, Câmpina, stabilindu-se că vicepreşedinţii CJ vor fi de la PNL.Conservatorii prahoveni vor avea candidaţi în cinci localităţi ale judeţului, între care şi oraşul Buşteni.

Copreşedintele USL Prahova, Mircea Roşca, a explicat că persoana propusă pentru fotoliul de primar al oraşului Buşteni este un candidat ‘de luat în seamă serios’ de către actualul edil democrat-liberal, Emanoil Savin, şi nu ‘o glumă’.

Preşedintele PSD Prahova a precizat că 12 primari în funcţie din alte formaţiuni politice decât cele care compun USL ‘bat la porţile’ Uniunii, însă a refuzat să îi nominalizeze.’Lista cu candidaturile nu se mai modifică decât atunci când există posibilitatea cooptării unui primar în funcţie din altă formaţiune politică decât USL. Sunt 12 primării care bat la porţile noastre. Că sunt de la PNG, că sunt de la PRM, că sunt de la PDL. Faptul că vom primi sau nu pe lista noastră unul dintre aceşti primari va face obiectul unor discuţii după ce primim binecuvântarea de la Bucureşti asupra acestui protocol’, a precizat Cosma.  De asemenea, liderul social-democraţilor prahoveni a precizat că organizaţia PDL de la Filipeştii de Târg, formată din 60 de persoane, a trecut ‘in corpore’ la PSD.

Potrivit preşedintelui PC Prahova, Laurenţiu Rebega, ‘mai mult de o sută’ de foşti membri ai acestui partid au revenit, în ultima perioadă, în PC, iar liderul liberal Mircea Roşca a precizat că aproximativ 200 de democrat-liberali prahoveni au trecut la PNL

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Agerpres – USL Prahova şi-a stabilit candidaţii la alegerile locale: 53 de la PSD, 51 de la ACD”

 1. ANGHEL GHEORGHE 5 martie 2012 la 9:58 PM #

  Adoptarea primarilor de către U.S.L. din punct de vedere politic este binevenită acum ca de altfel și a deputaților sau senatorilor de la P.D.L.Dar atenție,turismul politic de la un partid la altul în apropierea alegerilor poate fi benefică U.S.L.,dar mai târziu aceștia pot deveni funia de pe gâtul spânzuratului..TRĂDĂTORUL CARE A TRĂDAT ODATĂ VA TRĂDA ÎNTOTDEAUNA ASIGURÂNDU-ȘI PERPETUAREA INTERESELOR SALE PÂNĂ LA MOARTE.
  Cine va suferii?….Societatea Românească care duce mai departe frânele progresului și adevăratei democrații…….niște lesturi politice.ORICE S-AR ÎNTÂMPLA,ESTE DATORIA TUTUROR PARTIDELOR SĂ OPREASCĂ TURISMUL ȘI CAMELEONISMUL POLITIC.

  Apreciază

  • Gondolin 5 martie 2012 la 10:21 PM #

   aveti perfecta derptate. Trebuie multa intelepciune (si la urma urmei putin noroc…) in astfel de alegeri: pe cine sa (re)primesti dintre traseisti, si pe cine nu, Pe cine il vei putea invata ce este loialitatea, si pe cine nu.

   Apreciază

 2. ANGHEL GHEORGHE 5 martie 2012 la 10:05 PM #

  Adevărul este că P,D,L, este disperat împreună cu formațiunile politice și minoritățile actualului guvern și deja au lovit sub centură.DAR DUPĂ MODUL CUM VOR JUCA AȘA ȘI U.S.L.VA RIPOSTA.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: